TimeCircus

2022.10.17. 16:16

Halason is áthaladt a Landschip 10 méteres szárazföldi hajója

A szárazföldi hajó idén áprilisban indult el a flamand Antwerpenből és várhatóan 2023 januárban érkezik meg Görögországba, az Athén melletti Elefszínába, az Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére. A kézi erővel húzott és tolt szekér a hétvégén érkezett Jánoshalmára, majd Kunfehértóra, ahol két napig látták őket vendégül.

Pozsgai Ákos

A szárazföldi hajó Zsan és Szeged felé folytatta útját

Fotó: Pozsgai Ákos

A közel 3000 kilométeres utazásra a belga TimeCircus csapata idén áprilisban indult a 3,7 méter magas, közel 10 méter hosszú és 3,5 tonnás szekérrel. A monstrum öt kilométer per órás sebességgel halad, és főként gyalogos- és kerékpárutakat használnak. A TimeCircus egyfajta kulturális zarándoklat, Veszprémet és Temesvárt is érintve érkezik Elefszínába, az Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére. Mindhárom város 2023-ban viseli az Európai Kulturális Főváros címet, és a Landschip zarándokútja köti össze őket.

A Landschip csapatát múlt pénteken Jánoshalmán a Skanzenben, szombaton és vasárnap pedig a kunfehértói sporttáborban látták vendégül. Hétfő délelőtt indultak tovább Kunfehértóról, ahol a helyi diákok hatalmas tapssal búcsúztatták őket. Kiskunhalason is sokan megcsodálták a hatalmas szerkezetet, az egyik városszéli vendéglőben töltött pihenő után folytatta útját a társulat Zsana és Szeged irányába.

A Landschip csapata útjuk során írásos üzeneteket is gyűjt, amelyeket magukkal visznek Elefszínába, az Európa Kulturális Fővárosa megnyitó ünnepségére.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában