Galériával

2022.10.22. 18:31

Elismeréseket is átadtak a soltvadkerti megemlékezésen

Az 1956-os forradalom 66. évfordulójának a tiszteletére rendeztek megemlékezést péntek este Soltvadkerten. Ennek keretében városi elismeréseket is átadtak a művelődési házban. Az ünnepi műsort a Kossuth Lajos Evangélikus Általános Iskola és AMI diákjai adták elő.

Barta Zsolt

Elismeréseket adták át ünnepi közgyűlés keretében.

Fotó: Barta Zsolt

A közel félórás előadás címe sejtelmes volt, de a nézők közül mindenki tudta, hogy „Októberi bőröndmese” egy, a szovjet hadsereg által eltiport ország forradalmárairól, és a 200 ezer fős menekült tömegről szól. Egy család és egy fiatalokból álló csoport történetét mutatták be a diákok, amely nagy sikert aratott a nézők körében. Ezt követően az ünneplő közönség a Hősök terére sétált a művelődési házból, ahol Temerini Ferenc tartott beszédet. 

– A Corvin-közi srácoknak már alig van hírvivője, aki még mesélni tudna a történtekről, aki látta, megélte a magyar nemzet öntudatra ébredését és hazatalálását. Akik vállalva a sorsfordító felelősséget elszánt akarattal, hittel fordultak az elnyomó hatalommal szembe. Egyre fogynak ’56 tanúi. Így ránk, utódokra nehezedik az a felelősség és kötelesség, hogy 1956. október 23-a ne csak egy fejezet legyen a történelemkönyvekben, ne csupán piros betűs ünnep a naptárban” – mondta a polgármester. Majd beszédében megemlítette: hogy a covid járvány után egy újabb kihívással kell megküzdenie az országnak. A szomszédban háború dúl, és keserűen látjuk, hogy felszínre tört a leigázás ösztöne, a pusztítás ördögi késztetése. A polgármester beszédét koszorúzás követte, majd a művelődési házban a városi elismeréseket adták át ünnepi közgyűlés keretében.

– A város vezetése „Soltvadkert Város Díszpolgára” kitüntető címet adományozott a Szegedi Tudományegyetemen dolgozó Prof. Dr. Kemény Lajos Ferencnek. A város szülöttje az egészségügy, kiemelten a bőrgyógyászat egyetemes haladása érdekében végzett, hazai és nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő orvosi, oktatói, tudományos és közéleti munkásságával nagymértékben hozzájárult Soltvadkert Város polgárainak gyógyításához és a település jó hírnevének növeléséhez.

– „Soltvadkert Városért" kitüntető címet kapott Ágó Sándor és Ágó Sándorné, akik a soltvadkerti mozit működtették lelkiismeretesen.

– „Pro Sole" kitüntetést adományozott és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesítette az önkormányzat Nyúlné Forgó Máriát a helyi általános iskola pedagógusát nyugdíjba vonulása alkalmából.

– „Pro Sole” kitüntetést kapott és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesült Kormányos Éva óvónő nyugdíjba vonulása alkalmából.

– „Soltvadkert Város Szolgálatáért” kitüntetést kapott és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesült Jaszanovics Istvánné köztisztviselő nyugdíjba vonulása alkalmából.

– „Soltvadkert Város Szolgálatáért” kitüntetést kapott és egyhavi bruttó illetményének megfelelő jutalomban részesült Zsikla Magdolna köztisztviselő nyugdíjba vonulása alkalmából.

– A város vezetése „Az Év Sportolója” díjat adományozta és százezer forint pénzjutalomban részesítette a Soltvadkerti Kézisuli Utánpótlás Sportegyesület Fiú Ifjúsági Kézilabda Csapatát kiváló sportolói helytállásáért.

– „Soltvadkert Város Sportjáért” díjban részesült Demeter János, a technikai sportok, kiemelten az Off-Road terén elért sportolói eredményeiért és a sportág és a szakosztály menedzselésért.

– A város vezetése „Az Év Vállalkozója” díjban részesítette Nagy Gábort a Vadkert-Agrotechnika Kft. ügyvezetőjeként hosszú időn át végzett, kiemelkedő vállalkozói tevékenységéért, munkahelyek létrehozásáért és megtartásáért, mellyel hozzájárult a városfejlesztési céljai megvalósításához.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában