TOP

2022.10.07. 13:50

Befejeződött a lakiteleki egészségház felújítása

A beruházás 160 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével valósult meg.

Vajda Piroska

Hamarosan birtokba is vehetik az egészégházat.

Fotó: Vajda Piroska

A megemelkedett építőanyagárak okán 48 millió forint többlettámogatást is kapott az önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében. A kivitelezést a Grandbau-Ker Építőipari és Kereskedelmi Kft. végezte.

A beruházás első ütemében megvalósult a főépület tetőcseréje, a hátsó bővítmény kivételével teljeskörű külső átalakítása, akadálymentes mosdó kialakítása, a főépület és a gyermekorvosi rendelő épületének földszinti összekötése. Fontos energiahatékonysági intézkedések is a beruházás részét képezték, mint a hőszigetelés, külső nyílászárócsere, a fűtéskorszerűsítés előkészítése.

A fejlesztés eredményeként egy olyan egészségügyi szolgáltató központ létesült, ahol helyet kap a fogorvosi rendelő, egy felnőtt háziorvosi rendelő, a gyermekorvosi rendelő és a védőnői tanácsadó. A beruházásnak köszönhetően egy helyen, integráltan tud több egészségügyi alapszolgáltatás működni a jelenlegi legmodernebb és mégis legköltséghatékonyabb keretek között, magasabb színvonalú ellátást és környezetet biztosítva a lakosság számára. A megújult épületet a település legendás háziorvosáról, dr. Kiss Ágostonról nevezték el – tájékoztatta hírportálunkat Madari Róbert polgármester. Tőle azt is megtudtuk, hogy hamarosan – az épület használatbavételi eljárásának lezárulása után – birtokba vehetik a lakitelekiek az egészégházat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában