Galériával

2022.10.30. 15:49

Az érzéseikről is beszélgettek a kecskeméti fiatalokkal a pályaorientációs napon

Lelkesedés, tolerancia, empátia és szimpátia. E négy szó mindenkinek más és más jelent. E témákról beszélgettek a kortárs segítők diáktársaikkal a kecskeméti Katona József Gimnáziumban.

Sebestyén Hajnalka

Érdekes programokkal várták a fiatalokat.

Fotó: Bús Csaba

A neves gimnáziumban pénteken pályaorientációs napot tartottak, melyre meghívást kapott a Hírös Kortárs Egyesület is. Tót Szilvia és Kesjár Attila vezetésével a kortárs segítő diákok élménypedagógiai játékos foglalkozásokkal várták a tanulókat. Négy állomáson négy téma állt fókuszban, a lelkesedés, tolerancia, empátia és szimpátia.

A beszélgetések, az élménypedagógia foglalkozások ezúttal is nagyon sikeresek voltak, és bizonyították a Hírös Kortárs Egyesület önkénteseinek helye van a mai, nehéz élethelyzetekkel terhelt mindennapokban. A beszélgetések során megtanulhatták, megtapasztalhatták a tanulók, hogy az érzések hogyan befolyásolják életüket.

Az egyesület a programok megtartása mellett évek óta képzi a diákokat kortárs segítőnek, akik azt követően segíthetnek a bajba jutott, érzelmileg sérült diáktársaiknak. Sokszor tapasztalható, hogy a fiatalok sokkal előbb nyílnak meg saját korosztályuknak, mint a szülőknek vagy tanároknak. Jobban elfogadják a tanácsot tőlük. Erre a rendkívül összetett, de annál fontosabb feladatra az egyesület hónapokon át képzi a kortárs önkénteseket, hogy minden helyzetben tudjanak majd irányt mutatni, megoldást nyújtani.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában