Megelőzés

2022.10.24. 12:51

Az egészségmegőrzést helyezték a középpontba Solton

Közösen szervezett városi egészségnapot a solti védőnői szolgálat és az alapszolgáltatási központ.

Lencsés P. Anna

Elsősorban az idősebb korosztályt célozták meg a programokkal

Fotó: Lencsés P. Anna

– Mivel az október a mellrák elleni küzdelem hónapja, korábban több évben is szerveztünk figyelemfelkeltő sétát a városban –mondta el Harmati Lilla védőnő. – Ezt a formát az elmúlt időszakban a Covid felülírta. Most nem az eddig szokásos módon élesztettük újra rendezvényünket. A Solti Gyaloglóklubbal együtt megtartottuk a mellrák elleni sétát is, de úgy döntöttünk, még tovább bővítjük a nap programját előadásokkal, ahol ortopéd orvos, dietetikus és nőgyógyász is tartott hasznos tájékoztatót a résztvevők számára – tette hozzá.

Az egészségnap helyszíne az alapszolgáltatási központ volt, ahol Németh István polgármester megnyitó szavai után egy városközponti kisebb gyaloglással indult a program, majd előadásokkal folytatódott. 

Elsősorban az idősebb korosztályt célozták meg, a három idősek klubján keresztül szervezték a résztvevőket. 

Dr. Balázs László ortopéd szakorvos a mozgásszervi megbetegedésekről, azok megelőzéséről beszélt. Mellette helyi szakemberek, Vajda–Kovács Gitta dietetikus az időskori egészséges táplálkozásról és dr. Danis Dávid háziorvos a mellrák kezeléséről és megelőzéséről tartott tájékoztatást.

– Október hónap az idősek hónapja, ugyanakkor a mellrák elleni küzdelem és a gyaloglás hónapja egyben, így az egészségügy és a szociális ágazat összefogásával hoztuk létre rendezvényünket –mondta el Türmerné Szeremi Ilona, az alapszolgáltatási központ intézményvezetője. – Tökéletes találkozási pont adódott arra is, hogyan lehet a mozgást bekapcsolni a nap programjába. A rendezvény ingyenes volt, ahol a szakemberekkel még egyéni tanácsadásra is volt lehetőség. Bebizonyosodott, hogyha városi szinten a közösségek összefognak, akkor létre tudunk hozni egy ilyen eseményt, amely az egészségmegőrzésben jelentős segítséget nyújt a lakosságnak – tette hozzá.

A nap sikerét látva a szervezők elmondták, hogy továbbra is keresik az együttműködési lehetőségeket az intézmények között. Terveik szerint más egészségmegőrzési témákban, különböző korosztályok részére egyaránt fognak hasonló programokat szervezni a városban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában