Melegétel

2022.10.28. 18:10

A keceli iskola vendégelte meg a kecskeméti népkonyhára járó szegényeket

A népkonyhaként is működő Wojtyla Barátság Központban a közelmúltban ismét keceli vendégeket fogadhattak. A II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda küldöttsége egy-egy tányér melegétellel juttatta kifejezésre a tanintézet pedagógusainak és diákjainak gondoskodó szeretetét a szegények iránt.

Sebestyén Hajnalka

Berger József iskolaigazgató (kockás ingben) az elkészült ételek szétosztásából is kivette a részét

Fotó: Sebestyén Hajnalka

A keceliek és a wojtylások együtt munkálkodása öt éves múltra tekint vissza. Akkoriban Farkas P. József, a karitatív munkát végző Wojtyla alapító-igazgatója meghívást intézett az iskola vezetőihez, akik örömmel vállalkoztak a kapcsolatfelvételre. Azóta Szent II. János Pál pápa – polgári nevén Karol Wojtyla – égi születésnapján, április 2-án minden évben műsorral, valamint – ekkor vagy másik időpontban – ebéddel kedveskedik a keceli iskola tantestülete és diákserege a hírös városban működő intézmény nehézsorsú gondozottjainak. 

A napokban megtartott szeretetvendégségre százhúsz adag csirkepörkölt rotyogott a Wojtyla Ház udvari bográcsában a keceli iskola küldöttségének aktív közreműködésével, élükön Berger József iskolaigazgatóval. 

Ebédosztást megelőzően Farkas Pál, a Wojtyla programszervező munkatársa az étkezdében bemutatta a keceli vendégeket, Berger Józsefet, valamint az őt elkísérő Rónai Róbertet és Lehoczki Józsefet. 

A szabadtéri főzés Berger József felügyelete mellett zajlott, aki – mint kiemelte – valójában két társára, mint szakemberekre bízta a rendkívül ízgazdag csirkepörkölt elkészítését. Ám viccesen hozzátette: „kétszer azért én is megforgattam a kondért, hogy biztosan jó legyen az étel”.

Az ebédre érkezőknek az iskolaigazgató dióhéjban bemutatta a keceli iskola mindennapi életét, majd Borisz atya ortodox lelkipásztor mondta el biblikus gondolatait, kérve hallgatóságát, minden nehézségük ellenére vegyék észre a mindennapok apró csodáit, melyeket Istentől kapunk, ingyen kegyelemből.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában