Útinform

2022.09.12. 07:20

Útlezárások, korlátozások lassíthatják a forgalmat Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskun megyében.

Baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

- az M51-es és az M0-s autóút csomópontja között portáltábla karbantartást végeznek. Napközben, a 17-es és a 24-es km között mindkét oldalon szakaszosan lezárják a belső sávot.

- Röszke irányába, Inárcs és Újhartyán térségében, a 38-as és a 43-as km között, távolabb pedig a 155-ös és 166-os km között mindkét irányban a fénytörő hálókat mossák és egyéb fenntartási munkát végeznek. Mindkét oldalon a belső sávot kerítik el a forgalom elől.

- Kiskunfélegyháza térségében, a 106-os km-nél az országhatár felé vezető oldalon forgalomszámláló hurkot telepítenek a burkolatba. Napközben váltakozó sávlezárásra kell készülni.

- szintén Kiskunfélegyháza térségében, de a 109-es és a 111-es km között hézagkiöntést végeznek, ezért Budapest felé a külső sávot lezárják.

- Röszke felé, Ócsa és Kakucs között az elválasztósáv növényzetét gondozzák. A lassan haladó géplánc mögött a külső sávba kell sorolni! Hasonló munkát végeznek a 117-es és a 126-os km között, a belső sáv elkerítése mellett. Fokozott figyelemmel közlekedjenek!

- Kecskemét térségében a 79-es és a 87-es km között zajvédő falat építenek. A főváros felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjára terelik, Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható. (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton,

- Dabas belterületén, a Szent János úti szakaszon gázvezetéket kötnek be. A 36-os km-nél kétoldali útszűkületet vezettek be.

- Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.

Az 51-es főúton,

- Bátmonostoron, a 167-es és a 170-es km között csatornáznak. A félpályás lezárásnál jelzőlámpa szabályozza a forgalmat.

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,

- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.

- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykörös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában