A salsától a balettig

2022.09.27. 20:00

Sok érdeklődőt vonzott idén is a Nagy Táncválasztó Kecskeméten

Egy nap alatt több mint tízféle táncstílust próbálhattak ki a fiatalok és az örök ifjak a IV. Nagy Táncválasztón. A Grapevine tánciskola ismét kitett magáért: egész nap látványos táncbemutatóik mellett ingyenes táncóráikból válogathattak az érdeklődők.

Sebestyén Hajnalka

Aki tagja egy táncegyüttesnek, vidám társaságban, hasznosan tölti szabadidejét.

Fotó: Beküldött fotó

Nagy érdeklődés mellett zajlott le vasárnap a IV. Nagy Táncválasztó. Az országos rendezvénysorozat kecskeméti állomása ezúttal is a Grapevine Show Dance Club. A házigazda Irinyi utcai tánciskolában egész nap ingyenesen ki lehetett próbálni a különböző táncstílusokat, míg az intézmény előtti szabad téren a város neves tánciskolái tartottak hangulatos bemutatókat.

Huszár Ildikó Pötyi táncművész, koreográfus, a Grapevine vezetője összegezte tapasztalataikat. – Nagy örömünkre ismét sokan érdeklődtek a program iránt. Bárki ingyenesen hódolhatott szenvedélyének, a táncnak. Az épületen belül három teremben zajlottak az órák, volt balett, modern, swing, hip-hop, esztétikus testképzés, show, salsa, batchata, társastáncok, hastánc, bollywoodi táncóra. A tánciskola előtt a téren nagy tömeg nézte a tánciskolák műsorait, szerencsére az eső is elkerült minket. 

A színpadon a meghívott tánciskolák színvonalas műsort adtak: fellépett a First Step Dance, L-Dance Group, TST, Brilli Art Studio, PasséBalett, Kunság Néptánc Együttes, Aero Fit Dance, Bereczki Gabi zumbával, és természetesen mi, a Grapevine tánciskola – jegyezte meg Huszár Ildikó Pötyi, aki az ötvenes évei elején jár, de még mindig aktívan táncol.

A különböző táncok nemcsak a fiatalokat mozgatták meg, az örök ifjak, az aktív idősebbek is találhattak számukra megfelelő táncot, mozgásformát. 

A Nagy Táncválasztó nem titkolt célja, hogy az aktívan táncolok mellett azokat is megszólítsa, akik korábban táncoltak és most szívesen felélesztenék korábbi tudásukat, újra élnének szenvedélyüknek.

– A legfőbb célunk azonban az, hogy megmutassuk, hogy a tánc jó alternatíva a szabadidő hasznos eltöltésére egy vidám közösségben. Ráadásul a tánc, a mozgás az egészségre is jótékony. Önbizalmat ad, jó testtartást és sok-sok barátot garantál – tette hozzá Huszár Pötyi.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában