Fűtőanyag

2022.09.19. 16:51

Októbertől tízszeres áron kapja a gázt Kalocsa

A kalocsai önkormányzatnak is mihamarabb döntést kellett hoznia arról, hogy milyen áron vásárolja a földgázt a továbbiakban, hiszen a városi intézményeket és ingatlanokat üzemeltető Kalocsai Vagyonhasznosítási és Könyvvezető Nonprofit Kft. erre vonatkozó szerződései szeptemberben lejárnak.

Gábor János

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

A témát rendkívüli testületi ülésen, szóbeli előterjesztés formájában vezette fel dr. Filvig Géza polgármester. A városvezető bejelentette, hogy a jövőben a legkedvezőbb ajánlat szerint is közel tízszeres áron tudják majd beszerezni a fűtőanyagot.

A csütörtöki ülésen kiderült: az új szerződést szeptember 20-ig kell megkötnie a városnak, és az új, majdnem tízszeres egységár október 1-től lép érvénybe. A polgármester közleményben emlékeztetett: a város eddig nettó 107,41 forintért kapott egy köbméter gázt, de az új ára jelentősen magasabb, 1054,99 forint lesz. A sosem látott és hirtelen drágulás még visszafogott fogyasztás mellett is 55 millió forintos pluszkiadást jelent a városi költségvetésnek ez év végéig.

Filvig Géza megjegyezte: az egyébként egyhangúlag megszavazott új szerződés valóban drasztikus áremelkedést jelent, ezért még indokoltabbnak érzi a város által fenntartott fogyasztási helyek felülvizsgálatát. Arról, hogy az önkormányzati tulajdonban lévő épületek hogyan fognak vagy éppen nem fognak működni a téli időszakban, hamarosan döntést fog hozni a képviselő-testület.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában