Kecskemét / Galériával

2022.09.17. 06:55

Nagykorú lett a Hunyadivárosi Napok programsorozat - videóval

Nagykorú lett a kecskeméti Hunyadivárosi Napok rendezvénysorozat, melyet idén 18. alkalommal rendeznek meg pénteken és szombaton. A pénteki megnyitón átadták a köszönő okleveleket és a Hunyadivárosért Díjat, szombaton pedig programok várják a családokat.

Horváth Péter

A megnyitón a Mátyás Király Citerazenekar is műsort adott.

Fotó: Bús Csaba

A városrész hagyományos közösségi eseményének nyitányát péntek délután tartották a Corvin Mátyás Általános Iskolában, ahol elismeréseket is átadtak a Hunyadivárosért dolgozók számára, valamint a hunyadivárosi művészek tárlatát is megtekinthették az ellátogatók.

Elsőként dr. Szeberényi Gyula Tamás országgyűlési képviselő köszöntötte a résztvevőket, méltatva a Hunyadiváros valódi, élő közösségét és ennek hagyományos megnyilvánulását, a Hunyadivárosi Napokat.

Pászti András, a körzet önkormányzati képviselője és a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület elnöke is köszöntötte az egybegyűlteket.

Elmondta, hogy a hunyadivárosiak javaslata alapján, majd a bizottság döntése nyomán köszönő oklevelet adtak át két, a városrészben lakó számára, akik sokat tettek a hunyadivárosi közösségért, a településrész szépüléséért.

Bárki bármely helyi díjazottra tehetett javaslatot, amit a testület megvitatott, döntést pedig zárt ülésen, titkos szavazással hoztak. 

Köszönő oklevelet kapott Molnár Istvánné, aki egy szép parkot létesített a Teleki Pál téri játszótérnél, ahová a testület virágot ajánlott fel, melyeket a díjazott a többi növénnyel együtt gondoz, fiatal segítőivel egyetemben. A másik oklevelet Szabó Istvánnak, a Katona József Gimnázium közelmúltban nyugdíjba vonult igazgatójának ítélték oda, aki nagyon sok hunyadivárosi gyermeket tanított, valamint egy cikluson keresztül a településrész önkormányzati képviselője is volt.

A hunyadivárosi Közösségi Ház tervezője, Kovács Ferenc építészmérnök kapta a harmadik elismerést, a Hunyadivárosért Díjat. A közösségi tér fűtésrendszerét igen előrelátó módon geotermikus alapokra tervezte még két és fél éve, ezért még az energiaválságtól sújtott időkben is rendkívül kedvező rezsi költséggel üzemeltethető majd a január közepén átadandó épület. Így még a nehézségek közepette is folyamatosan otthont adhat a közösségi eseményeknek.

A megnyitón a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub női tánckara, a férfikórus, valamint a Mátyás Király Citerazenekar adott műsort.  

A szombat igazi programdömpinget hoz a hunyadivárosiaknak. A reggel főzőversennyel indul, melyre 12 csapat nevezett, majd Hunyadivárosi Kispályás Labdarúgó Kupa kezdődik 11 csapattal. Elmaradhatatlannak számít a babák zenés köszöntője és az időkapszula elhelyezése is. Színes programokat kínál a színpad is. A hunyadivárosi óvodások és iskolások, majd a nyugdíjasok műsorát Tengeri Attila gyermekműsora, ezután Senior Örömtánc követi. Fellép a Molnár Gitár Band, a Milagro Santana Tribute Band és a Lóci Játszik zenekar. A Hunyadivárosi Napok a Hi! Kecskemét programsorozat keretében, az önkormányzat, a Hunyadivárosi Tanácsadó Testület, az Akikért a Déli Harang Szól a Hunyadivárosban Egyesület szervezésében, több cég támogatásával valósult meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában