Útinform

2022.09.18. 07:33

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani vasárnap Bács-Kiskun megyében.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást vasárnapra vonatkozóan:

Rendezvények:

Bács-Kiskun megyében:
Soltvadkerten is szüreti fesztivált tartanak e hétvégén. A felvonulás ideje alatt 14.00 és 16.00 óra között az 53-as főút városi átkelési szakaszán, a Zrínyi utcától a körforgalomig időlegesen félpályás lezárásra is számítani kell.  

Kecskeméten az Európai Autómentes Nap keretein belül kerékpáros felvonulást tartanak. 16.00 és 16.50 között java részt önkormányzati utakon zajlik a felvonulás, de egy 500 m-es szakaszon az 5-ös főutat is igénybe veszik a kerekezők. A Széchenyi körúton, a Kápolna utcai és a Nyíri úti csomópontban a jelzőlámpákat is kikapcsolják és rendőrök irányítják majd a forgalmat. Kisebb torlódás is előfordulhat.

Gyorsforgalmi út:

Az M5-ös autópályán,
– a főváros felé vezető oldalon, az ócsai szakaszon a 24-es km közelében forgalomérzékelő detektort építenek a burkolatba. 8.00 órától 15.00 óráig váltakozó sávlezárás zavarja a forgalmat.
– az örkényi és a lajosmizsei csomópontok között burkolat felújítás miatt az 59-es és az 54-es km között a Röszke felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjába terelik, míg a főváros felé tartókat a külső és a leálló sávra irányítják. 
– Kecskemét térségében, a 87-es és a 79-es km között zajvédő falat építenek, illetve a burkolatot javítják. A főváros felé haladókat a belső sávba illetve az ellenkező oldal belső sávjára terelik. Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,
–  Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.  

A 441-es főúton, Nagykőrös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában