Útinform

2022.09.08. 07:39

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmú út:

Az M5-ös autópályán,
– Budapest irányába, a fénytörő hálókat tisztítják és egyéb fenntartási munkákat végeznek Lajosmizse és Örkény között. A munkaterületeknél szakaszosan a belső sávot lezárják. (66-os és az 50-es km között)  Hasonló munkát végeznek, ugyancsak a főváros felé vezető oldalon, Ócsa és az M0-s autóút csomópontja között, 7.00 és 12.00 között. (43-as és a 30-as km között) 
– Forgalomérzékelő detektort építenek a burkolatba a 172-es km-nél, Röszke térségében. 9 és 16 óra között sávlezárás mellett dolgoznak, a határ felé vezető oldalon. 
– Röszke felé, Újhartyán térségében híd karbantartási munkát végeznek 7.30 és 16.00 között, a 42-es km-nél egy pár száz méteres szakaszon váltakozó sávlezárás mellett dolgoznak. 
– a burkolati jeleket festik fel újra Örkény és Újhartyán között. Ez az oka, hogy Budapest felé a belső sávba kell sorolni 8.00 és 16 óra között. 
– Budapest felé a szalagkorlátot javítják napközben. A 102-es és a 93-as km között a külső sávba kell sorolni. (napi, 09.08-án) (Kunszállás és Kecskemét között)
– a főváros felé vezető oldalon, a 174-es és a 158-as km között reggel fél 8 és délután 3 óra között hídmosást végeznek. Ezért Röszke és Szeged között a belső sávot lezárják. 
–Kecskemét térségében a 79-es és a 87-es km között zajvédő falat építenek. A főváros felé tartókat a belső sávba és az ellenkező oldal belső sávjára terelik, Röszke irányába a külső és a leálló sáv járható. 
– Petőfiszállás térségében, a 120-as és a 126-os km között burkolatjavítás miatt van forgalomterelés. Röszke felé mindkét forgalmi sávot lezárták, a leálló sávon halad a forgalom. Az érintett szakaszon 60 km/h sebességkorlátozást vezettek be. A Petőfiszállási pihenőhelyet ugyan nem zárták le, de a pályára való felhajtásnál megszűnt a gyorsítósáv, ezért fokozott figyelemmel közlekedjenek a Szeged felé tartók! (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 5-ös főúton
– Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as km-nél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak.  

Az 52-es főúton, Kecskeméten, az 1-es és a 2-es km között építési munka miatt a Solt felé vezető oldalon irányonként egy-egy sáv járható. A munkaterületről a 7,5 tonnánál nehezebb járműveket kitiltották, azoknak terelőutat jelöltek ki, melyet táblák jeleznek.

Az 54-es főúton,
– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.  
– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton, Nagykörös átkelési szakaszán a 18-as km-nél körforgalmú csomópontot építenek, a fél útpályát lezárták.

Kamionstop:

A kamiontilalom rendje szeptembertől megváltozott: eszerint szeptember 10-én, (szombat) 22 órától szeptember 11-én, (vasárnap) 22.00-ig lesz érvényben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában