Bács-Kiskun

2022.09.28. 18:16

Gyászolnak a mentők: elhunyt dr. Rotyis Mária főorvos

Leírhatatlan veszteség érte az Országos Mentőszolgálat közösségét, amikor szerda hajnalban, életének 61. évében elhunyt a Dél-Alföldi mentők karizmatikus ikonja, dr. Rotyis Mária főorvos asszony – adta hírül közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Pozsgai Ákos

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Fiatal orvosként 1987-től a Szent-Györgyi Albert Orvostudományi Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézetében kezdte pályafutását, de az idegsebészetben és a traumatológiában is komoly szaktekintélynek számított a mindig segítőkész szakorvos, aki az orvostanhallgatók és szakasszisztensek képzésén túl a szakorvosképzés oktatójaként vált közismerté egész Magyarországon.

– Már rohamkocsin szolgált, miközben számtalan tudományos cikk szerzőjeként és kongresszusi előadóként is gyakran találkozhattunk vele. 1998-ban a Bács-Kiskun megyei Mentőszervezet vezető főorvosa lett, majd 2004-ben kérte áthelyezését a Csongrád megyei Mentőszervezet állományába. 2010-től a mentők Oxyológiai Szakmai Osztályát vezette, majd a Szegedi Mentőállomáson teljesített kivonuló szolgálatot. 2020-ban Lengyel Árpád szakmai elismerésben részesült. Pályafutása alatt megszámlálhatatlan életet mentett meg, miközben generációk tanulhatták meg tőle a segítő hivatást és a szakma iránti alázatot. A közösség „Marika nénijétől” most fájó szívvel búcsúznak a bajtársak. Isten nyugosztalja! – írja közösségi oldalán az Országos Mentőszolgálat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában