Segíteni jó

2022.09.05. 11:27

Félárva kislány javára gyűjtött az új kalocsai egyesület

A Segíteni jó. Adni öröm. Egyesület egyéni kezdeményezésben indított karitatív akciók sorából nőtte ki magát, és legutóbb egy olyan két és fél éves kalocsai kislány családján segítettek, akinek az édesanyja szívelégtelenségben elhunyt, míg az apja a munkahelyét is otthagyta, hogy a gyermek mellett lehessen. Dudás Arnold, az egyesület alapítója hírportálunk kérdésére közölte: a nyár végén lebonyolított gyűjtés során 220 ezer forint értékű adomány jött össze.

Gábor János

Dudás Arnold (balra) egy adomány átadása után

Fotó: Segíteni jó. Adni Öröm. Egyesület

Ahogy mindig, a félárván maradt kicsi javára is főleg mindennapi használati tárgyakat és fogyasztási cikkeket vártak a készpénzen felül. Az adományozók nagy mennyiségben adtak le pelenkát, tisztálkodási és tisztítószereket, tartós élelmiszert, édességet, illetve különböző vitaminokat. Az egyesületvezető hozzátette: tartani szeretné a kapcsolatot a családdal, mert a kislány megkezdte az óvodai tanévet és az intézmények szoktak bekérni különböző termékeket, például WC-papírt, zsebkendőt, szalvétát és hasonlókat, ezeket szintén szeretné beszerezni számukra, még ebben a hónapban.

A Segíteni jó. Adni öröm. Egyesület Dudás Arnold közösségi oldalából nőtte ki magát, a foktői egyéni vállalkozó néhány évvel ezelőtt kezdett tragédián átesett családokat támogatni és egyre több partnerre lelt.

 A szinte heti szinten szervezett akciók rendkívül népszerűek lettek, szaporodni kezdtek a rendszeres adományozók és jelentkeztek üzletek is, felajánlva, hogy állandó gyűjtőpontként működjenek közre. Nehézséget kezdetben a pénzadományok elfogadása jelentett, hiszen magánszemélyként csak bizalmi alapon tudott átutalásokat fogadni, igaz, a nyilvánosságra hozott fényképes beszámolókkal mindig igyekezett erősíteni a kezdeményezések hitelességét.

Az egyesület alapítása egyrészt a fokozatosan bővülő tevékenységek és logisztikai szükségletek, másrészt a pénz gördülékenyebb befogadása miatt vált fontossá, ezért az akciók bemutatására saját Facebook-oldalán létrehozott galéria nyomán Segíteni jó. Adni öröm. Egyesület néven nemrég bejegyeztette a szervezetet. Mára tíz állandó aktivistával dolgozik együtt és több céggel kötött megállapodást arra, hogy a karitatív cél érdekében biztosítsanak kedvezményes vásárlást vagy éppen fuvarozást. A formabontó módon alapított egyesület adatait az egyre aktívabb Facebook-oldalukon érdemes keresni, e cikk születésekor már közel 2200 követőjük volt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában