Képzés

2022.09.28. 19:55

Doktori iskola alapításáról döntött a kecskeméti egyetem szenátusa

A szeptember 22-ei ülésén döntött a Neumann János Egyetem Szenátusa a Neumann János Egyetemért Alapítvány támogatásával egy új doktori iskola megalapításáról.

Horváth Péter

A Neumann János Egyetem.

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Egy új doktori iskola alapításáról határozott a Neumann János Egyetem (NJE) Szenátusa szeptember 22-ei ülésén a Neumann János Egyetem Szenátusa, a Neumann János Egyetemért Alapítvány támogatásával Az NJE Gazdálkodás- és Szervezéstudományok Doktori Iskolája a társadalomtudományok tudományterületen, gazdálkodás- és szervezéstudományok tudományágban működik majd a sikeres akkreditációt követően – fogalmaz szerdai közleményében az egyetem. A budapesti képzési helyszínen induló doktori iskola alkalmazott tudományokon alapuló, elméleti igényű, de gyakorlatorientált képzést kínál, melyből az akadémiai és felsőoktatási karrierpálya iránt érdeklődők mellett az üzleti szféra szakemberei is profitálhatnak.

Alkalmazott tudományok egyeteme státusszal rendelkező intézményben különösen nagy jelentőséggel bír a doktori iskola létesítése, hiszen mind az oktatók és kutatók, mind a hallgatók számára biztosítja a tudományos fokozatszerzés és a szakmai előmenetel, a tudományos karrier lehetőségét.

A doktori iskola a tapasztaltabb, gyakorlattal rendelkező pályázók mellett a mesterképzést frissen befejezett hallgatók jelentkezését is várja. 

A tantárgyi tematikák és a tananyagok vezérfonalát az alkalmazott tudományok megközelítése és követelményrendszere alkotja. 

A magas szintű elméleti képzésben kiemelt terület a kutatásmódszertan. Erre épül a doktori iskola gazdálkodás- és szervezéstudományi profiljának megfelelő tantárgyi struktúra. A megszerzett tudás alkalmassá teszi a doktoranduszokat alkalmazott kutatás folytatására, vállalkozási, gazdasági és pénzügyi problémák és folyamatok tudományos igényű elemzésére a gazdasági, a pénzügyi és a közszférában. Magasan képzett és innovatív szakemberként pedig vezetőként, illetve vállalkozóként lehetnek sikeresek. A képzési program és a képzés minőségbiztosítási folyamatait úgy alakították ki, hogy a tanulmányaikat itt folytató PhD hallgatók az adott időkereteken belül a lehető legrövidebb időn belül megszerezhessék doktori fokozatukat.

A doktori képzés elindításával az egyetem célja, hogy tovább növelje tudományos teljesítményét, minősített oktatóinak számát és nemzetközi szinten is vonzó felsőoktatási intézménnyé váljon. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában