Verseny

2022.09.19. 12:35

Dobogós helyezést értek el a kecskeméti ejtőernyősök Szegeden

Az esős, szeles időjárási jellemzők ellenére is dobogón végeztek a Magyar Honvédség ejtőernyős válogatottjának katonái a szeptember 16-18. között megrendezett 59. Magyar Nemzeti Ejtőernyős Célbaugró Bajnokságon, Szegeden. A versenyen kecskeméti ejtőernyősök is jeleskedtek.

baon.hu

Bánszki Tamás százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) és Gőgös Péter főtörzsőrmester (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) a második, illetve harmadik helyezést értek el a versenyen.

Forrás: honvedelem.hu

A szervezők és résztvevők számára is kellemetlen hírrel vette kezdetét a hétvégi verseny: már az első pillanattól kezdve kedvezőtlen időjárás fenyegette a bajnokságot, amelyen tizenkét csapat kívánta megméretni magát egymással és ez sajnos a verseny utolsó napjáig ki is tartott – írja a honvedelem.hu.

Az ejtőernyősöknek végül mindössze két ugrásra volt lehetősége, így végül kizárólag a bajnokság részét képező MATASZ kupaversenyét tartották meg, a bírák ezen két célba érkezés pontszámai alapján hirdettek győztest. Bár az eredetileg tervezett verseny jó része végül elmaradt, az eredmények némiképp kárpótlóak lehetnek, hiszen az ejtőernyős válogatott tagjai így is előkelő helyezésekkel zárták a hétvégét. Hirschler Gábor zászlós (MH 86. Szolnok Helikopter Bázis) a Romániából nevező Csók Leventével együtt, hibátlan ugrásokkal a dobogó legfelső fokára állhattak fel, míg Bánszki Tamás százados (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) és Gőgös Péter főtörzsőrmester (MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis) a második, illetve harmadik helyen fejezték be a kupaversenyt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában