Kecskemét / Galériával

2022.09.22. 13:33

Az ágazatok szorosabb együttműködését segítené a Városi Szociális Közalapítvány

Közösen, felelősséggel egymásért címmel rendezett konferenciát a Városi Szociális Közalapítvány csütörtökön a Neumann János Egyetem új Campusán.

Horváth Péter

A konferenciát a Neumann János Egyetem új Campusán tartották meg.

Fotó: Bús Csaba

Horváth Attiláné, a Városi Szociális Közalapítvány kuratóriumi elnöke köszöntötte a mintegy 130 jelenlévőt. Elmondta, hogy a Városi Szociális Közalapítvány mint konzorciumvezető 2,5 millió forintot nyert kulcsprojektjeinek megvalósítására, melynek része a csütörtöki rendezvény. A konferencia a szervező kulcsprojektjének része, melynek célja az egészségügyi és szociális szervezetek szorosabb működésének elősegítése, a szociálisan nehéz élethelyzetben élők egészségi állapota összefüggéseinek feltárása és javítási lehetőségei. A konferenciát két szociális és egészségügyi workshop is megelőzte, ahol megállapították, hogy Kecskemét szociális ellátása országos tekintetben átlag feletti, szociális hálója sűrű szövésű, de továbbfejleszthető és javítható. Egyebek mellett javaslatként fogalmazódott meg az érintettek mentális egészségének javítása, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzése, kezelése is.

Engert Jakabné alpolgármester a szektorok és civil szféra összefogásának fontosságát hangsúlyozta köszöntőjében, emlékeztetve arra, hogy a korábbi kihívásokra is ilyen válaszokat adtak az érintettek, s az előttünk álló nehézségeket is az erőforrások összeadásával győzhetjük le.

A résztvevők egyebek között dr. Pataki Marianntól, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága (ESZII) főigazgatójától hallgathattak meg előadást a szektorok közötti együttműködés lehetőségeiről az egészségügyi és szociális ágazatban. Elhangzott, hogy Kecskeméten széles körben elérhető az egészségügyi és szociális ellátórendszer. Ez részben köszönhető az ESZII részleges integrációjának is, részben pedig a város mérete lehetővé teszi a személyes kapcsolatrendszerek működését. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában