Szakkör

2022.09.01. 17:36

A 3D nyomtatással ismerkedtek a kecskeméti Zrínyisek

Napjainkban egyre nagyobb teret hódít a 3D nyomtatás. Bács-Kiskun megyében is nő azon iskolák száma, ahol szakkör keretében ismerkedhetnek meg a diákok a modern technológiával.

Sebestyén Hajnalka

A G3D-Print Kft. tartott látványos bemutatót a diákoknak 3D nyomtatásból

Fotó: Sebestyén Hajnalka

Csütörtökön a kecskeméti Zrínyi Ilona Általános Iskolában a 7. és 8.osztályosoknak tartott a G3D-Print Kft. látványos bemutatót a 3D nyomtatási technológiáról. A tanulók – Szőgyi Norbert oktató és Kiss Tamás oktatási referens tolmácsolásában – ízelítőt kaptak a 3D nyomtatásból, 3D tervezésből és szkennelésből, mely a tanév során szakkör formájában elérhető lesz számukra az iskolában.

A G3D-Print Kft. munkatársai ismertették meg a gyerekekkel az izgalmas technológiát
Fotós: Sebestyén Hajnalka

Az egész tanéven átívelő szakkörön a diákok olyan átfogó képet kapnak a 3D nyomtatás lehetőségeiről, melyek a későbbi tanulmányaik során előnyükre válhatnak. 

Szilárd alapokat, valamint gyakorlatot szerezhetnek számítógépes tervezésről és általánosságban tárgyalkotásról. 

A képzés végére olyan alapismeretekre tesznek szert, amely segíti őket a logikus gondolatmenet kialakításában, az önállóan és csapatmunkában való szerepvállalásban, valamint a körültekintő és fokozatos előrehaladásban, amely napjainkban kiemelkedően fontos magabiztosságot és egészséges önértékelést eredményez. 

A szakkör a 7-8. osztályosokat célozta meg, mivel ők már rendelkeznek olyan geometriai alaptudással, mely elengedhetetlen a technológia elsajátításához.

A tanulókat nagyon érdekelte a kézzel fogható eredmény
Fotós: Sebestyén Hajnalka
Fotós: Sebestyén Hajnalka

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában