MÁV

2022.08.12. 18:01

Módosul a menetrend a lajosmizsei és a kecskeméti vasútvonalakon is

A Budapest–Lajosmizse–Kecskemét vonalon jelentős változások lesznek augusztus 22-től 28-ig a Nyugati pályaudvar 17-es vágány melletti peronépítés, valamint a Kőbánya-Kispest és Dabas között végzett pályakarbantartási munkák miatt. A vonalon utazóknak az átszállások miatt hosszabb eljutási idővel kell számolniuk. – tájékoztatott közleményében a MÁV.

baon.hu

Forrás: mavcsoport.hu

Kispesten átépítik a Katona József utcai vasúti átjárót is, ezért lezárják a közúti forgalom elől augusztus 26-án 22 órától 30-án hajnali 4 óráig.

Fontosabb változások:

  • az  S21-es vonatok a Nyugati pályaudvar és Dabas között nem közlekednek
  • Kőbánya-Kispest és Dabas között pótlóbuszok szállítják az utasokat
  • a Nyugati pályaudvar és Kőbánya-Kispest között a ceglédi vonalon közlekedő S50-es és Z50-es vonatokkal lehet utazni, melyekhez csatlakoznak a pótlóbuszok,
  • a Kőbánya-Kispestről induló kora reggeli első és a késő esti két utolsó pótlóbuszhoz a Nyugati pályaudvarról külön S21-es betétjárat indul, a Dabas felől érkező hajnali első és esti utolsó pótlóbuszhoz Kőbánya-Kispestről ugyancsak külön S21-es betétjárat csatlakozik a Nyugati pályaudvar felé

Dabas és Lajosmizse között módosított menetrend:

Dabas és Lajosmizse között az S21-es vonatok a Kőbánya-Kispest és Dabas közötti pótlóbuszok menetrendjéhez igazítva, fél órával korábban közlekednek.

A vonatok Dabasról minden nap 5:11-től 0:11-ig, minden óra 11 perckor indulnak.

Az alapmenetrendnek megfelelően a hétvégi menetrendben napközben kétórás eljutás biztosított Dabas és Lajosmizse között, így 7:11 és 21:11 között hétvégi napokon csak minden páratlan óra 11-kor indul vonat Dabasról Lajosmizsére.

A Kőbánya-Kispestről késő esti legutolsó pótlóbuszhoz csatlakozva Dabasról vonat indul 1:26-kor Lajosmizsére.

Lajosmizse és Dabas között az S21-es vonatok a pótlóbuszok menetrendjéhez igazítva, fél órával korábban közlekednek:

A vonatok Lajosmizséről minden nap 4:11-től 20:11-ig, minden óra  11 perckor indulnak.

Az alapmenetrendnek megfelelően a hétvégi menetrendben napközben kétórás eljutás biztosított Lajosmizse–Dabas között, így 6:11 és 20:11 között hétvégi napokon csak minden páros óra  11 perckor indul vonat Lajosmizséről Dabasra.

Hajnalban Lajosmizséről mindennap 2:15-kor, munkanapokon 2:42-kor és mindennap 3:18-kor indul vonat Dabasra, melyekhez csatlakoznak a pótlóbuszok a főváros felé.

Változások a Lajosmizse–Kecskemét szakaszon:

  • Lajosmizséről a Lajosmizse–Kecskemét között hétvégi napokon közlekedő 32764-es számú  S210-es vonat 30 perccel később, a naponta közlekedő 32766-os számú vonat hétvégi napokon 20 perccel később indul. A vonatok így csatlakozást biztosítanak Lajosmizsén Dabas irányából Kecskemét felé.
  • Kecskemétről a Kecskemét–Lajosmizse között munkanapokon közlekedő 32769-es számú S210-es vonat 20 perccel korábban, a hétvégi napokon közlekedő 32767 és 32765-ös számú vonat 30 perccel korábban közlekedik. A vonatok így csatlakozást biztosítanak Lajosmizsén Kecskemét felől Dabas irányába.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában