Baja

2022.08.25. 18:50

Megnyitott a szabadstrand a Sugón, újra fürdőzhetünk

A Duna vízszint-emelkedésének köszönhetően augusztus 24-én reggel újra megnyitott a Sugó szabad­strandja.

Márton Anna

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Az Alsó-Duna-völgyi Vízügyi Igazgatóság (Aduvízig) tájékoztatása szerint augusztus 19-én egy, a hőhullámot lezáró frontrendszer érkezett a térségünk fölé, amely egyes területeken néhány nap leforgása alatt nagyobb mennyiségű csapadékot hozott az igazgatóság területére. 

Jelentős eltérések adódtak azonban a csapadék területi megoszlásában. A legtöbb eső jellemzően a működési terület középső és északi táján hullott, egyes állomásokon augusztus 19–22. között 60–80 millimétert is meghaladó csapadékot észleltek. Mint azt az Aduvízig közölte, a négy napot összegezve a legnagyobb csapadékösszeget (83,2 milliméter) Kunszentmiklóson regisztrálták, de jelentős a Kecel (75,6 milliméter), a Harta (73,8 milliméter), a Hajós (70,0 milliméter) és a Tázlár (68,2 milliméter) térségében mért csapadék is. A legmagasabb napi csapadékösszeget (55,7 millimétert) augusztus 21-én, Kunszentmiklóson rögzítették. 

Ezzel szemben a működési terület déli részén, nagyjából Baja vonalától kezdve jelentősen kevesebb csapadék hullott. A négy nap alatt 20 milliméternél kevesebb csapadékot regisztráltak Baja, Csátalja, Csávoly és Dávod állomásokon. Az elmúlt napok csapadékeseményét tekintve megállapítható, hogy habár a működési terület nagyobb részén az eső hatása jelentős javulást hozott a szárazság tekintetében, a déli területeken továbbra is erős aszály jellemző.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában