Fesztivál

2022.07.24. 19:00

Kárpát fesztivált rendeztek Kelebián

Szürkemarha főzőverseny, kispályás futball gála, kiállítások, koncertek és hajnalig tartó utcabál várta idén is a XVII. Kelebiai Kárpát fesztivál résztvevői szombaton a határ menti településen.

Pozsgai Ákos

Vasvári, sárközi, valamint mezőségi táncokat is láthatott a közönség.

Fotó: Pozsgai Ákos

A programok a helyi piactéren már a reggeli órákban elkezdődtek a szürkemarha főzőverseny előkészületeivel, és ezzel egyidőben a szomszédos futballpályán a kispályás focigála is kezdetét vette.

A hűvösre vágyók az Agrárkereskedelmi Központban nyílt kiállításokat nézhették meg, ahol a helyei ifjú tehetségek munkáit, valamint a Kelebiai Ökumenikus Szeretet Szövetség Egyesület nyári táborában készült kézműves alkotásokat mutatták be.

Forrás: Pozsgai Ákos

A programok további részében a Langaléta garabonciások szórakoztatták az érdeklődőket, az az Agrárkereskedelmi Központ parkolójában családi vetélkedőt rendeztek, majd a sportpálya mellett felállított színpadon a Szegedi Látványszínház előadását nézhették meg a fesztiválozók, utána pedig a kiskunhalasi Juma Kutyaiskola bemutatóját a színpad előtti füves területen.

A késő délutáni, kora esti programok során Maksa Zoltán Karinthy-gyűrűs humorista szórakoztatta a közönséget, majd a 2010-ben alakult négy fős Suhancok autentikus formációt adtak elő a színpadon, melyben ritmikus játékkal, cigány táncokat és más férfitáncokat mutattak be. A táncosok a hagyományok ápolása mellett igyekeznek humort, és más zenei stílusokat is ötvözni a műsoraikban.

Forrás: Pozsgai Ákos

Színpadra lépett a tompai Barkóca Néptánccsoport és a Mélykúti Vadvirág Tánccsoport közös produkciójukkal, vezetőjük Kopcsek Tamás és vasvári, sárközi, valamint és mezőségi táncokat láthatott a közönség előadásukban.

Sötétedés után az Auria Tűzzsonglőrök szórakoztatták az érdeklődőket, majd a Welcome Band zenekarral vette kezdetét az utcabál, késő este pedig Hevesi Tamás élő koncertjével zárult az egésznapos program.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!