Bóbis Attila

2022.07.04. 06:55

Jó légkört szeretne teremteni Kalocsa új rendőrkapitánya

Menedzser típusú vezetőként modern technológiák bevonásával fejleszti a rendőrség munkáját Bóbis Attila alezredes, aki eddig a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályát vezette.

Gábor János

Bóbis Attila alezredes, Kalocsa új rendőrkapitánya

Fotó: Gábor János

Múlt héten megírtuk: a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője, Mayer József ezredes július 1-jei hatállyal nyugdíj előtti rendelkezési állományba vonult. Utódjának néhány hete ajánlották fel a megbízást, amit azonnal elfogadott, hiszen nagy tisztelője a korábbi kapitánynak, így örömmel folytatja a városban végzett munkáját. Bóbis Attila a hírportálunknak adott exkluzív interjúban elárulta: alapvető változtatásokra nincs szükség, viszont új megoldásokkal, többek között drónos ellenőrzéssel és motoros járőrök felszerelésével fogja még hatékonyabbá tenni a feladatellátást. 

– Nem beosztásra, hanem feladatra kért fel a megyei rendőrkapitány, és én nagyon rövid gondolkodási idő után, kb. fél percen belül igent mondtam – idézte fel Bóbis Attila. – Az elődöm nagy példa­képem: sokat tanultam tőle, amikor egy másik kapitányságon a helyettese voltam. Nagyon jó csapatot hagyott rám, büszkén veszem át a helyét – summázta, hangsúlyozva: a rendvédelem, illetve a közlekedés-, köz- és vagyonbiztonság az ő szemében árucikk, egy olyan szolgáltatás, amit a munkatársaival együtt köteles garantálni az illetékességi területen élőknek. 

Az új kapitány már a legelső, pénteki eligazításon bejelentett néhány újítást: a közlekedésrendészeten dolgozókat például arra kérte, hogy kezdjék meg a felkészülést a drónos ellenőrzésekre. 

Kérdésünkre kifejtette: azokat a baleseti gócpontokat fogják ezzel a módszerrel megfigyelni, ahol az autósok hajlamosak figyelmen kívül hagyni a közlekedési lámpák jelzéseit. Kihangsúlyozta: a büntetés a legutolsó eszköz, amihez nyúlni szeretnének, mivel inkább az a cél, hogy a lakosság józan, megfontolt módon közlekedjen, tartsa be a szabályokat, hogy „mindig mindenki hazaérjen”. Persze vannak, akik a figyelmeztetésből nem tanulnak; velük szemben nem fognak tartózkodni a szankcióktól sem – ígérte. 

Bóbis Attila szerint olyan szabálysértésekre kell jobban odafigyelni, amelyek potenciális veszélyforrások. A fentebb írt jelzéseken túl ilyen a biztonsági öv használatának elmulasztása, vagy éppen az utcai gyorsulás, ami nem csak Kalocsán visszatérő probléma, így tudja, hogy hogyan kell hosszú távon, következetesen felszámolni a jelenséget. Ezzel is foglalkozik majd a remélhetőleg mihamarabb felálló, nagy teljesítményű járművekkel felszerelt motorkerékpáros egység. Addig, amíg saját járőröket képeznek ki erre a feladatra, a korábbi, kecskeméti kollégáira fog támaszkodni: tőlük azt kéri, hogy a következő időszakban gyakrabban forduljanak meg a kalocsai utcákon. Ezenkívül kutyás járőrszolgálatot is szeretne felállítani, hogy még hatékonyabb legyen, például a rendezvények biztosítása. 

Együttműködő partnerség a cél

A személyi állományról szólva az új kapitány megjegyezte: feltétlen célja, hogy a lehető legjobb légkört alakítsa ki, ezáltal igazán vonzó munkahellyé tegye a kalocsai kapitányságot. Rajta nem fog múlni – szögezte le, megjegyezve, hogy menedzser típusú vezetőnek tartja magát, ezért a kollégáiban is tudatosította, hogy csak „a jól végzett munkát tudja eladni” azokon a szinteken, ahonnan a célok eléréséhez támogatást remél. Hozzáfűzte: együttműködő partnere szeretne lenni nemcsak a lakosságnak, hanem a polgárőrségnek, a kormányhivatalnak, a katasztrófavédelemnek, az ügyészségnek, a bíróságnak és a régió polgármesteri hivatalainak is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában