Útinform

2022.07.05. 07:22

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani kedden Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,

– a Kiskunfélegyháza előtti szakaszon, a Röszke felé vezető oldalon az elválasztó sávban a sövényt vágják vissza. Reggel fél 7 és délután fél 6 között a belső sávot zárják le mozgó tereléssel, a 101-es és a 107-es kilométer között, valamint a Szatymazi pihenőhely és az M43-as csomópont közötti szakaszon a 150-es és a 159-es kilométer között is.

– három hídon végeznek karbantartási munkákat. Röszke felé az Ócsa csomópont közelében a 31-es kilométernél, a Kecskemét-dél csomópont közelében a 89-es kilométernél, továbbá a Budapest felé vezető oldalon a Kiskunfélegyháza és Kecskemét közötti szakaszon a 105-ös kilométernél, a leálló és a külső sávot zárják le. A munkaterületeknél a forgalmat a belső sávba terelik és 60 km/h-ra csökkentik a maximális sebességet.

– forgalomszámláló hurkokat telepítenek a burkolatba, ezért zárják le a belső sávot a főváros felé vezető oldalon Dabas térségében a 45-ös kilométernél, valamint az Inárcsi pihenőhely közelében a 33-as kilométernél.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalom épül. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon sávlezárás mellett dolgoznak. 

A 44-es főutat, Kecskemétnél a „Repülős” körforgalom és a szentkirályi elágazás közötti, közel 3 kilométeres szakaszon felújítják. A munkálatokat 500 méteres szakaszokban végzik, félpályás lezárás mellett. Napközben 8 és 18 óra között jelzőőrök irányítanak.

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as kilométer között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 54-es főúton,

– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.

– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os kilométer között helyenként a fél útpályát lezárták.

Az 55-ös főúton, Baja és Mélykút között kaszálnak. A 65-ös és a 104-es kilométer között útszűkület mellett dolgoznak.

Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as kilométernél irányonként csak egy-egy sáv autózható.

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  

– a Bócsa és Kiskunmajsa közötti útszakaszon, a 12-es kilométertől a 27-es kilométerig felújítják az útburkolatot, mely helyenként félpályás lezárást okoz.

– Nyárlőrincen, az Iskola utcában a burkolatot újítják fel. 50 méteres szakaszon, útszűkületen kell áthajtani.

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (július 9-10.) szombaton már 15.00-tól vasárnap 22.00-ig tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.

Változás! 2022 júliusában Magyarországon a 7,5 tonna legnagyobb megengedett össztömeget meghaladó tehergépjárművek közlekedési korlátozása szombatonként 15 órakor kezdődik, és vasárnaponként 22 óráig tart. A júliusi hétvégéken a kamionstop belföldi-nemzetközi viszonylatban, valamint minden környezetvédelmi kategóriás járműre egyaránt vonatkozik, azonban adott a határról történő hazagurulás lehetősége, különböző feltételek mellett.

A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is elmehetnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában