Előadás

2022.07.06. 19:43

Megismerkedhettek a piaristák munkájával a kecskeméti népkonyhára járó szegények

A népkonyhaként is működő Wojtyla Barátság Központba járó szegények a napokban újabb lelki útravalót kaptak.

Sebestyén Hajnalka

Sok mindent megtudhattak a piaristák munkájáról a népkonyhára járók

Forrás: Wojtyla

Mikulás Domonkos, a kecskeméti Piarista Iskola igazgatója látogatott el az intézménybe, ahol a Wojtyla Akadémia programsorozat keretében ismeretterjesztő előadás tartott. A részletekről a wojtylások adtak tájékoztatást. 

Amint Mikulás Domonkos elmondta, a piarista nevelés eszményét kívánják megvalósítani oktatási intézményeikben, a hit és tudomány egysége jegyében. Oktató-nevelő munkájuk során kiemelt céljuk a 21. századi kompetenciák fejlesztése, hogy tanulóik később maradéktalanul megállják helyüket a mindennapi élet forgatagában. Ennek megfelelően döntő hangsúlyt fektetnek az idegennyelv- és Informatikai ismeretek tanítására, a problémamegoldó készség, valamint a csapatszellem kialakítására. 

Elhangzott továbbá, hogy Ausztrália kivételével minden kontinensen működnek piarista iskolák, noha Európában a szerzetesrend mostanság visszaszorulóban van. Kontinensünkön csupán Magyarországon, Lengyelországban, Szlovákiában, Spanyolországban és – csekély mértékben – Ausztriában, valamint Olaszországban tartanak fenn tanintézeteket. 

Kecskeméten négy szerzetes és nyolcvan-kilencven világi pedagógus biztosítja a gyerekek oktatását. 

Diákjaik jövője érdekében komoly hangsúlyt fektetnek a modern technológiák alkalmazására, valamint a nemzetközi kapcsolatok fejlesztésére, illetve a kölcsönösség talaján más iskolákkal is szívesen együttműködnek. 

A kecskeméti piaristák mindemellett templomi szolgálatot is ellátnak. Saját plébániát tartanak fenn a belvárosban, és a Czollner téri Szent Erzsébet templom szintén az ő kezelésükben áll. Az alkalmat közös imádság zárta.



 



 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában