Kurzus

2022.07.26. 17:43

A festészet mesterfogásaival ismerkedtek az érdeklődők Kerekegyházán

Két napra nyitotta meg műtermét a hétvégén a nagyközönség előtt Ziegler Németh Ferenc festőművész Kerekegyházán. A látogatók főként pasztell, olaj és szén munkákat láthattak, illetve betekintést nyerhettek az alkotás folyamatába, a vállalkozóbb kedvűek pedig maguk is a festőállvány mellé állhattak.

Gulyás Sándor

Szombaton Tüske Tímea, Havasi Kitti tartotta a látványfestést, akik mindössze egy éve tagjai a szakkörnek

Fotó: Gulyás Sándor

– Néhány éve kezdtem tanítani először szülővárosomban, Izsákon. Az élet úgy hozta, hogy Kerekegyházára költöztem, ahol hamarosan párom, Fejes Anetta segítségével sikerült kialakítani műtermet, és elindítani a rajz- és festő szakkörömet. Az alkotóközösségekben a fiatalok és az idősebb korosztály képviselői is egyaránt jelen vannak. Tagjaink Kerekegyházán kívül, Szabadszállásról, Izsákról és Kecskemétről járnak ide, hogy kipróbálják magukat. Alkotásaikat nemrég egy öt állomásból álló utazó kiállítás keretében tekinthette meg a műértő közönség. A képzőművészet egy olyan világ, mely elvarázsol, magával ragad, új dimenziókat nyit az emberek előtt. Ennek apropóján született meg tavaly a nyitott műterem gondolata, amely lehetőséget teremt arra, hogy betekintést nyerjenek az idelátogatók a festészet, a pasztell, olaj és a szén technika világába. A látványfestéssel pedig igyekszünk megszerettetni az alkotás örömét a közönséggel – fogalmazott Ziegler Németh Ferenc.

A hétvégi program keretében a festőművész és tanítványai hasznos tanácsokkal látták el az érdeklődőket, akik egyben ki is próbálhatták magukat a festővászon előtt. A látványfestést szombaton Tüske Tímea, Havasi Kitti, vasárnap pedig Csomák Lászlóné és Takács Kornélia tartotta. A nyitott műterem jó alkalom volt arra is, hogy a képzőművészet összekapcsolja az alkotót az előadó művészettel. A közönség vasárnap Fábián László szájharmonika játékát élvezhette, aki világslágereket adott elő.

– A kétnapos rendezvény elsődleges célja, hogy az érdeklődők megismerjék, megtapasztalják az alkotás örömét. Kiváló alkalom ismereteim, tudásom átadására. A nyár hátra lévő része sem múlik el tétlenül. A hétvégén három napos pasztell és olajfestő kurzust tartok a fülöpházi Kulman tanyán, ahol közösen, vagy egyénileg kiválasztott témákban készíthetik el képeiket a résztvevők. A kurzusra bárki részt jelentkezhet, aki kedvet érez arra, hogy megismerje a rajzolás vagy a festés örömét – fűzte hozzá Ziegler Németh Ferenc. 

A program keretében Ziegler Németh Ferenc alkotásaiból láthatott válogatást a közönség. A kiállításon nagy hangsúlyt kaptak az alkotó portré képei, melyek egy része a kendlimajori nemzetközi alkotótáborban készült.

Arcképfestő kurzus

A képzőművészet iránt érdeklődők számára Ziegler Németh Ferenc pasztell és olajfestő kurzusa mellett egy másik lehetőséget is tartogat az idei nyár. Porté festészettel foglakozó három napos intenzív kurzust tart augusztusban Kovács János Zoltán festőművész a Kulman tanyán. A nyári portré workshopra digirajz.hu weboldalon lehet jelentkezni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában