Pro Iuventute Díj

2022.06.01. 20:39

Választottak a halasi tanulók: díjazták a pedagógusokat

A Szilády Áron Társaság idei választásán is eldönthették a halasi diákok, hogy kik azok a pedagógusok, akik kitartó szeretetükkel és hitükkel a leginkább segítik a halasi diákközösséget.

Pozsgai Ákos

Fotó: shutterstock.com/illusztráció

Fotó: Shutterstock

A társaság 1994-ben kezdeményezte először a kiskunhalasi nevelési-oktatási intézményekben, hogy a végzős tanulók Nagy Szeder István, a város díszpolgára által kidolgozott és alkalmazott „halasi norma” módszerrel jelöljék kedvenc tanárukat a Pro Iuventute – Az ifjúságért emlékdíjra. 

Bronzérmesek, első alkalommal díjazottak: dr. Kádár Anett (Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola), Bálint-Buzás Éva (Kiskunhalasi Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, Óvoda és Általános Iskola), Schütz Martin (Dékáni Árpád Technikum), Jakus Zita (Szent József Katolikus Általános Iskola és Óvoda), Kovács Renáta (Napsugár Óvodák), Garas Marianna (Kiskunhalasi Kertvárosi Általános Iskola). 

Ezüstérmesek, második alkalommal díjazottak: Szabó Ágota (Kiskunhalasi Református Kollégium Központi Általános Iskola), Nagy László (II. Rákóczi Ferenc Katolikus Gimnázium és Technikum), dr. Csala Mónika (Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium), Sárköziné Vágó Rózsa (Kiskunhalasi Fazekas Mihály Általános Iskola). 

Emlékdíjasok, harmadik alkalommal díjazottak: Kissné Kriszt Zsuzsanna (Kiskunhalasi Bibó István Gimnázium), Nagy-Kálóziné Paska Andrea (Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium). A harmadik alkalommal elismert pedagógusok Stepanek Ernő 1930-ban tervezett halasi csipkéjét kapták a díj mellé. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában