Közlekedés

2022.06.05. 07:31

Mutatjuk, hol számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy hol kell forgalomkorlátozásra számítani vasárnap Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást vasárnapra vonatkozóan:

Gyorsforgalmi út:

Az M5-ös autópályán, Lajosmizse és Kecskemét között tart még a burkolatfelújítás. A 76-os és a 84-es kilométer között a Röszke felé vezető oldalon, a leállósávon, illetve az ellenkező oldal belső sávján vezetik el a forgalmat. A főváros felé a külső és a leállósáv járható.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten, a Budai úton turbó körforgalmat építenek. A 83-as kilométernél a többsávos szakaszon félpályás lezárás mellett dolgoznak.

Az 52-es főúton, Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as kilométer között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 54-es főúton,

– Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os kilométer között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.

– Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os kilométer között helyenként a fél útpályát lezárták.

– a Sükösd és a hajósi elágazás közötti szakaszon kábeleket fektetnek le. A munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani.
Az 511-es főúton, Baja elkerülő szakaszán, a Keleti körúton csomópontot építenek. A 3-as kilométernél irányonként csak egy-egy sáv autózható. 

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,

– Izsák és Orgovány település között egy közel három kilométeres szakaszon nagyszabású burkolatfelújítási munka kezdődött. Félpályás útlezárás követel figyelmet.

– az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös kilométernél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.

– a Bócsa és Kiskunmajsa közötti útszakaszon, a 12-es kilométertől a 27-es kilométerig felújítják az útburkolatot, mely helyenként félpályás lezárást okoz.

Kamionstop:

Módosítottak a hétvégi kamiontilalom hosszú hétvégére vonatkozó rendjén. A 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek hétvégi tilalma először vasárnap reggel 6 órától este 10 óráig, majd hétfő reggel 6 órától szintén este 10 óráig tart.

Március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában