Nyomravezetői díj

2022.06.14. 06:55

Hatalmas kárt okozott a fesztiválozó traktorosoknak az ismeretlen rongáló Bodogláron

Több járművet is megrongáltak a bodoglári traktoros fesztivál idején. A szervezők és a károsultak kétszázezer forint nyomravezetői díjat ajánlottak fel.

Tapodi Kálmán

Ifjabb Halasi Ferenc győzelemnek örülhetett Bodogláron, de az örömbe üröm is vegyült a megrongált traktorjuk miatt Fotó: Tapodi Kálmán

Az erőgépek, személygépkocsik, terepjárók és motorok kerekeit kiszurkálták, voltak járművek, amelyeket végigkarcoltak. A rongálások miatt többen is feljelentést tettek, de a tettes/tettesek egyelőre ismeretlenek. Kézre kerítésükre már 200 ezer forint jutalmat is felajánlottak a traktorosok. 

Új helyszínen rendezték június első szombatján a falunappal egybekötött fesztivált a Kiskunmajsához tartozó településrészen. 

A népszerű rendezvényt tizenegyedik alkalommal szervezte meg a Bodoglári Traktoros SE, de a mostani nemcsak a színvonalas versenyszámokról és a jó hangulatú programokról marad emlékezetes. 

A délutáni eredményhirdetés előtt érkezett az első hír egy kiszúrt kerekű traktorról, majd később egyre többen szembesültek azzal, hogy megrongálták a járműveiket. A majsai polgárőrök autójának két kerekét is „meglékelték”. 

– Nem tudjuk, hogy kik akarták így elrontani mások ünnepét, amit hosszú hetek szervezőmunkája előzött meg. Döbbenten álltunk az esetek előtt, nem tudni, hogy mi volt a célja ennek az egész rongálássorozatnak – mondta el Kovács János, a traktoros egyesület elnöke. 

A fesztiválon történt kerékkiszurkálásokra most szemtanúkat, illetve olyan felvételeket keresnek, amelyek segíthetik az elkövetők megtalálását. 

A Bodoglári Traktoros SE 100 ezer forintot ajánlott fel a nyomravezetőnek, amit két károsult, a majsai Pálinkó József és a szanki Halasi Ferenc 50-50 ezer forinttal egészített ki. 

– Egy fülöpszállási ifjú hölgy szinte vadonatúj traktorjának kerekét szúrták ki elsők között, de a mi Steyr traktorunk kerekét is megrongálták egy éles tárggyal. Az esti koncertre érkező testvérem Mercedes gépkocsiját sem kímélték – mesélte Halasi Ferenc, aki számára nagyon sikeres volt ez a fesztivál, hiszen a „KisHalasi”, azaz a jánoshalmi mezőgazdasági szakiskolában tanuló Ferenc fia megnyerte az erőhúzó óriások versenyét. 
Fölföldi Tibor majsai szervizébe is sorra vitték a megrongált gumikat. – A héten egy tucatnyi gumit hoztak hozzánk a károsultak – mondta a szakember, aki megerősítette, hogy egy-egy nagyobb traktorgumi ára megközelítheti a másfél millió forintot is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában