Fejlesztés

2022.06.22. 11:25

Hamarosan piaccsarnok épül Kunszálláson

A bölcsőde megépülése után egy új piaccsarnok kialakítása lesz a következő legfontosabb építési fejlesztés a településen – adta hírül közösségi oldalán Almási Roland Márk polgármester.

Vajda Piroska

Almási Roland Márk, a település polgármestere.

Fotó: Vajda Piroska

Mint írja, a céljuk az, hogy a település lehetőségeihez, méretéhez, fejlettségéhez méltó piacterük legyen. 

A hosszas előkészítő munkát követően tavaly decemberben pályázatot nyújtott be az önkormányzat a Vidékfejlesztés Program „Helyi termékértékesítést szolgáló piacok infrastrukturális és eszközfejlesztése” témában. A pályázat pozitív elbírálásban részesült, ennek értelmében 85 millió forint vissza nem térítendő támogatást kap a település a piaccsarnok megvalósításához. 

– A kiindulási pont az volt, hogy a piac a jelenlegi helyén nem maradhat, mivel az nem önkormányzati terület, mert korábban értékesítették. Sokat gondolkodtunk a lehetséges helyszínt illetően, ugyanis számos szempontnak – megközelíthetőség, rendelkezésre álló terület nagysága – kell megfelelni. Végül úgy döntöttünk, hogy a legoptimálisabb helye a település központjában lesz, a Fornetti üzlet mellett található, jelenleg kihasználatlan területen, mely korábban a millenniumi emlékműnek is helyt adott. Érvként szólt mellette a nemrég elkészült számos parkoló és a felújított Móra Ferenc utca is. 

Ami kihívást jelent, az a helyszínen tapasztalható szintkülönbségek eltüntetése, ezért nagyon komoly előkészítő munkálatokra lehet készülni. 

Ebben remek segítségükre lesz a nemrég beszerzett rakodó-kotró gép – részletezte közleményében a polgármester. 

Arról is beszámol, hogy a piaccsarnok épülete a Kossuth utca frontjáról indul az iskolaudvar irányába. A gyalogos- és a kerékpáros-forgalom mind a Kossuth, mind a Móra utca felől meg tudja közelíteni a létesítményt. 

A fedett tér nagysága mintegy 200 négyzetméteres lesz, amely 26 zárható árusító asztal elhelyezésére ad lehetőséget. A beruházás részeként épül egy különálló épület, amelyben egy üzlethelyiség, raktár, vizesblokkok és takarítószer-tároló lesz kialakítva. 

Úgy gondolom, hogy az épület szokatlan, ugyanakkor impozáns geometriájával a településközpont dísze lesz. Ugyanakkor a csarnok alkalmas lesz egyéb rendezvények – például filmvetítések, közvetítések – lebonyolítására is. A cél az, hogy pezsgő élet legyen Kunszálláson – hangsúlyozta Almási Roland Márk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában