Ingatlanértékesítés

2022.06.16. 10:20

Eladja a kecskeméti önkormányzat a zománcművészeti műhely épületét

Arról döntött a közgyűlés csütörtöki ülésén, hogy áruba bocsátja a Kortárs Művészeti Műhelyek Nonprofit Kft. korábbi használatában álló, Bethlen körút 16 szám alatti saját tulajdonú épületét.

Horváth Péter

A Nemzetközi Zománcművészeti Alkotóműhely épületének értékesítéséről még korábban döntött a testület

Fotó: Bús Csaba/archív-felvétel

A 714 négyzetméter alapterületű, kivett műhely+3 gazdasági épület megnevezésű épületet eddig Kft. használta zománcművészeti alkotóhelyként, illetve raktárként és kiállítótérként. A Kft. a használatban lévő ingatlan kihasználtságának átvilágítását követően döntött úgy, hogy átköltözik a Kápolna utcai Nemzetközi Kerámia Stúdió épületébe, és visszaadta az épületet az önkormányzatnak.

Az önkormányzat megvizsgálta a településközponti vegyes építési övezetbe tartózó épület hasznosíthatóságát, és tekintettel a telken található épület műszaki állapotára, annak értékesítése mellett döntött. A szakértő 60,9 millió forintban állapította meg a forgalmi értéket. Az önkormányzat nyilvános pályázaton keresztül kívánja értékesíteni az ingatlant.

Egy másik önkormányzati ingatlant is értékesítenek. A Momofuku utcában lévő több mint 1,1 hektár ipari területre a Nissin Foods Kft. adott több mint bruttó 166 millió forintos ajánlatot. A területen a vállalat fejlesztésének harmadik ütemét valósítja meg.

A közgyűlés egyhangúlag megszavazta az előterjesztést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában