Galériával/Videóval

2022.06.24. 13:49

Az egészségük megőrzéséért sétáltak a kecskeméti nyugdíjasok

Séta az egészségért címmel rendezte meg hagyományos egészségmegőrző programját a Nyugdíjas Klubok Megyei Jogú Városi Szövetsége péntek délelőtt a Benkó Zoltán Szabadidő Központban.

Horváth Péter

A sétán résztvevő nyugdíjasok két táv közül választhattak Fotó: Bús Csaba

Probojáczné Túri Éva elnökhelyettes évek óta szervezi a nyugdíjasokat megmozgató sétát. Hírportálunknak elmondta, hogy a rendezvény célja az idősödő és idős emberek fizikai és mentális állapotának gondozása, fenntartása, amihez kiváló eszköz a séta, és persze a jó társaság. 

Két táv közül választhattak a résztvevők, egy kisebb és nagyobb körben indulhattak sétára a könnyed mozgásra vágyók, a három kilométeres és a mintegy hét kilométeres sétaútvonal közül választva. Mindkettő a Benkó-domb tetején végződött.

A szervező elmondta, hogy a programot rendszerint korábban, a tavaszutón rendezik meg, amikor nincs ekkora meleg, ezért némileg kevesebben vettek részt az eseményen a szokásosnál, de így is 92 nyugdíjas regisztrált a közösségi programra.

Az indulás előtt egészségügyi szűrővizsgálaton is részt vehettek a sétálók, majd Kormányosné Makai Eszter, a nyugdíjas szövetség elnöke köszöntötte őket. Ezt követően Benkó Zoltánra, a Észak-Bács-Kiskun Megyei Vízmű Vállalat egykori igazgatójára emlékeztek, Császár Cirill elnökhelyettes mondott emlékező beszédet. A megemlékezést követően megkoszorúzták Benkó Zoltán közelmúltban állított szobrát. 

A cikkünkben szereplő videó megtekinthető a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában