Kiskunmajsa/Szank

2022.05.28. 15:25

Több útszakaszon is megkezdődhetnek a régóta várt fejlesztések

Csütörtökön a kivitelezők átvették a munkaterületet, így megkezdődhet a Kiskunmajsa és Szank közötti közút, valamint a városból Kígyós-Gárgyánig tartó útszakasz teljes felújítása. Az útépítés Majsán és Szankon is érint belterületi szakaszokat.

Tapodi Kálmán

A kivitelezők birtokba vették a munkaterületeket, kezdődhet az újabb útfelújítás a majsai járásban. Fotó: Tapodi Kálmán

Kormányhatározat is született már a Kiskunmajsára vezető valamennyi közút felújításáról, amiben már régóta reménykedtek a majsai járásban élők. A Kömpöc felé vezető úton már javában zajlanak a munkálatok, melyek végén egészen a megyehatárig húzódik majd az új aszfaltcsík. 

A Magyar Közút Nonprofit Zrt., a majsai és a szanki önkormányzat, valamint a kivitelezést elnyerő Duna Aszfalt Zrt. képviselői csütörtökön jegyzőkönyvben is rögzítették a munkaterület átadását, így megkezdődhetnek a felújítások újabb két útszakaszon. 

A városból induló, mintegy 15,5 kilométeres, Felső-Szankig tartó út, valamint a Majsához tartozó Kígyós-Gárgyánba vezető, 16 kilométeres közút is teljes szélességében megújul, utóbbi szélesebb is lesz a jelenleginél. 

– A felújítások belterületi szakaszokat is érintenek Kiskunmajsán és Szankon. A Kígyósba vezető 5409. számú út felújítása során a majsai Zrínyi utca egy része és a Szabadkai is új aszfaltréteget kap egészen Gárgyánig. A kígyósi utat kiszélesítik, így a Gárgyán és Kígyós közötti, jelenleg 3 méter széles út 5 méterre fog növekedni. A Szabadkai úton lévő híd műszaki állapota miatt új hidat kell építeni, ezért ott teljes útlezárás lesz, ezért terelőutakon kell majd közlekedni az arra járóknak. Várhatóan szeptemberig tart majd az ottani útzár, de Majsán a belterületi szakaszokat szeretnék az iskolakezdésig befejezni – mondta el Patkós Zsolt, Kiskunmajsa polgármestere. 

A városvezető hozzátette: a külterületi szakaszokon félpályás útlezárások lesznek a munkálatok idején. 

– Kiskunmajsán a Fő utca és Félegyházi utca kereszteződésétől kezdve a vasúti átjáróig tartó belterületi szakasz teljesen megújul. Új szegélykövek és kétrétegű aszfaltréteg kerül majd a rossz állapotban lévő Fő utcai szakaszra. A Szankra vezető 5404. számú út, valamint a község főutcáján keresztül vezető és a Felső-Szankig tartó szakasza is hasonlóan újulhat meg – sorolta a polgármester, aki reményét fejezte ki, hogy a közbeszerzési eljárások után elkezdődhet a Tázlárra és Csólyospálosra vezető utak felújítása is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában