Galériával

2022.05.21. 19:13

Tizennégy iskolai csapat mérte össze erejét a sárkányhajó versenyen Kecskeméten

Kecskeméten először szerveztek suli sárkányhajó versenyt, melyen 14 csapat állt rajthoz. A vidám hangulatú megméretésnek pénteken a Szabadidőközpont adott helyet.

Sebestyén Hajnalka

Iskolások csaptak össze. Fotó: Bús Csaba

A Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület által szervezett, ingyenes Sulisárkány program célja az volt, hogy a diákokat aktív testmozgásra ösztönözzék, az egészségfejlesztő testmozgást és az egészséges életmódot népszerűsítsék. Emellett a verseny arra is lehetőséget adott, hogy az iskolák közötti kapcsolatokat mélyítsék, a fiatalok sportbarátságokat kössenek.

A „Sulisárkány Bajnoka” cím elnyerése mellett a dobogósok éremmel gazdagodtak. A verseny távja 200 méter volt. A házigazda Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület lehetőséget biztosított arra is, hogy előzetesen gyakoroljanak a csapatok. A sárkányhajóban tíz fő evezett egyszerre, és egy fő ült a dobnál, aki az ütemért felelt.

A verseny kellemes napsütésben zajlott le. A résztvevőket Kutasné Balla Erika, a Hírös-Kecskemét Vízi Sportegyesület elnöke köszöntötte, majd kezdetét vette a hajrá. Egyszerre három hajó állt rajthoz.

Az 10-12 évesek korcsoportjában első lett a Bányai Júlia Gimnázium Süsü csapata, második a Kertvárosi Általános Iskola Titanic csapata, harmadik a Zrínyi Ilona Általános Iskola Öcskösök csapata.

A 12-14 éveseknél a Kecskeméti Református Gimnázium Kinderkommandó csapata győzött. Második helyen végzett a Ménteleki Általános Iskola Szebi Másik Bárkája, harmadikon a Ménteleki Általános Iskola Szebi Bárkája csapata.

A középiskolás korcsoport kupáját a Kiskunfélegyházi Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum Félegyházi Mezgé csapata vihette el. Másodikként ért célba a Katona József Gimnázium Vallheim csapata, harmadikként pedig a Szent-Györgyi Albert Technikum Szentgyörgyi csapata.

A versenyen 14 csapata áll rajthoz. Érkeztek még diákok a Piarista Gimnáziumból és a Gáspár András Technikumból is. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában