Kiskunmajsa

2022.05.28. 16:47

Kötetbe szedték a Bács-Kiskun megyei legendákat

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat gondozásában elkészült a Legendás út című kötet, amelyben ötven történet olvasható a megye településeiről összegyűjtött anekdotákból, érdekes emberekről, tárgyakról.

Tapodi Kálmán

Balról: Szekeres Béla, Pócsik Olga, Hajagos Csaba Fotó: Tapodi Kálmán

A különleges összeállítás megszületéséről, melynek történeteit Császár Levente mesemíves írt és szerkesztett, mesélt a majsai könyvtárban a szakmai munka egyik irányítója, Hajagos Csaba történész-muzeológus, kulturális örökségvédelmi szakértő, Pócsik Olga, a majsai Tomori Pál Katolikus Gimnázium művész­tanára, a kötet illusztrációinak készítője és Szekeres Béla, a megyei önkormányzat kommunikációs munkatársa. A legendás kötet része annak a megyei identitást erősítő projektnek, melynek révén a legkisebbeket is szeretnék elérni. 

Mint elhangzott: már készülnek olyan foglalkoztatófüzetek, melyeket a megye valamennyi óvodásához eljuttatnak. A gyűjtemény hangoskönyve is elkészült, a történetek Györgyi Anna színművésznő előadásában hallgathatók meg. A tervek szerint újabb gyűjtemény is készül az összegyűjtött múltidéző történetekből. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában