Siker

2022.05.05. 11:25

Kiváló helyezéseket szereztek az országos viadalon a Bács-Kiskun megyei diákok

Kiváló megyei eredmények születtek a napokban megrendezett XV. Szakma Sztár Fesztiválon. Az ipar, a kereskedelem és a szolgáltatások területén számos szakmát képviseltek a Bács-Kiskun megyében tanuló fiatalok.

Sebestyén Hajnalka

Sutus Henrietta a Szakma Sztáron is kiválóan szerepelt.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara 2008 óta rendezi meg a Szakma Kiváló Tanulója Versenyt, az SZKTV-t, kibővítve az Országos Szakmai Tanulmányi Versennyel (OSZTV). A versenyek országos döntőjét Budapesten, az évente megrendezett Szakma Sztár Fesztiválon tartják. Az idei döntőn összesen 86 szakmában több mint 200 tanuló versenyzett. 

A fő célkitűzés ezúttal is a gyakorlatigényes, „fizikai” szakmák társadalmi elismertségének és vonzerejének növelése volt a szakmatanulás népszerűsítése révén, a „Szakmát a kézbe!” szlogen jegyében. 

A kecskeméti Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. elkötelezett támogatója a gyakorlatigényes, versenyképes járműipari ismereteket és készségeket adó szakmák népszerűségének és társadalmi elismertségének növelését célzó Szakma Sztár Fesztiválnak. A kecskeméti gyár területén található Mercedes-Benz Academy Kecskemét több szakmai előválogatónak adott otthont. A megmérettetésen részt vevő kecskeméti diákok kiváló eredményei bizonyítják a Mercedes-Benz oktatóközpontjában zajló gyakorlatorientált oktatás sikerét, amely naprakész tudást, járműipari ismereteket biztosít. A járműfényező, járműkarosszéria-előkészítő és felületbevonó válogatójának márciusban, valamint a szerszámkészítő szakma válogatójának és döntőjének is a Mercedes-Benz Academy Kecskemét – Magyarország egyik legkorszerűbb oktatási központja – adott helyet. A gyár büszke a Mercedes-Benz Academy Kecskemét diákjaira. Az ő példájuk is bizonyítja a vállalat által támogatott duális képzés sikerét. A Mercedes-Benz Academy Kecskemét oktatási központban elsajátított gyakorlati képzés olyan modern tudáshoz, járműipari ismeretekhez juttatja a diákokat, amely hosszú távon biztosít számukra sikereket a munkaerőpiacon. 

A Szakma Sztár versenyen a következő megyei sikerek születtek. 

Szerszámkészítő szakma: 1. hely: Orbán Norbert (kecskeméti Kandó középiskola), 2. hely: Ürögdi Zsombor (Kandó), 3. hely: Tóth Krisztián (Kandó). Gépjármű-mechatronikai technikus szakma: 1. hely: Fülöp Soma (kecskeméti Gáspár középiskola), 2. hely: Szilágyi Roland (Gáspár), 3. hely: Petrényi Zsombor Koppány (Gáspár). Járműfényező szakma: 1. hely: Dancsházi Olivér Henrik (Gáspár középiskola), 3. hely: Kovács Imre István (Gáspár). Karosszérialakatos szakma: 2. hely: Tóth Dávid Zsolt (Gáspár középiskola). Női szabó szakma: 1. hely Sipos Barbara (Kandó középiskola), Vida-Filus Dóra 3. hely (Kandó). Faipari technikus: 3. hely Apró Barnabás (bajai Jelky András középiskola). Kőműves szakma 3. hely Tóth Krisztián (Gáspár középiskola). Mechatronikai technikus 3. hely Trapp Balázs (Kandó). 

A Kocsis középiskola diákja, Sutus Henrietta virágkötő is kiválóan szerepelt. A gyakorlati feladata 1. helyezést ért, így az összesített Szakma kiváló tanulója versenyen a 2. helyezést szerzete meg.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában