Biztonság

2022.05.22. 20:51

Füstérzékelőket kapott a bajai mozgáskorlátozottak egyesülete

A Mozgáskorlátozottak Dél Bács-Kiskun Megyei Egyesülete részére a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség 41 füstérzékelőt adott át néhány nappal ezelőtt, amelyeket az Országos Tűzmegelőzési Bizottság és a Bács-Kiskun Megyei Tűzmegelőzési Bizottság, valamint a Baja Város Biztonságos Városért program keretében szereztek be. Az eseményt a Bácskai Kultúrpalota aulájában tartották, ahol részt vett Nyirati Klára polgármester is.

Márton Anna

Illusztráció

Fotó: shutterstock.com

Szakál István a Mozgáskorlátozottak Dél Bács-Kiskun Megyei Egyesülete képviseletében megköszönte az adományt. Kiemelte a civil szervezet és a katasztrófavédelem közötti jó kapcsolatot. 

– Ezek az érzékelők lehetővé teszik azt, hogy a tűz keletkezésétől számított egy percen belül észlelik, illetve jelzik a tüzet. Ez nagyon fontos, mert a tűz kezdeti szakaszában egy kisebb tűznél biztosítva van a menekülés lehetősége, illetve az is, hogy akár helyben eloldható legyen – mondta a baon.hu-nak Ossó János tűzoltó ezredes, a Bajai Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője. 

Hangsúlyozta, hogy a tűzoltóságnak és a katasztrófavédelemnek fontos része a megelőzés, és ennek keretében ők folyamatosan szorgalmazzák, hogy akár a fűtési szezonban, akár a biztonságos otthonok kialakítása érdekében ilyen eszközöket szerezzenek be a lakosok. 

Az ötéves garanciával rendelkező készülékek felszerelését is a katasztrófavédelem munkatársai végzik majd, ők jelölik ki a lakáson belüli legbiztonságosabb helyet, félévente pedig az ellenőrzést is elvégzik, hívta fel a jelenlévők figyelmét Ossó János. 

Az eseményen a Mozgáskorlátozottak Dél Bács-Kiskun Megyei Egyesületének 11 tagja vette át a füstérzékelőket. A következő napokban a tűzoltók kiszállítják a füstérzékelőket azoknak, akik nem tudtak részt venni az átadási ceremónián. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában