Galériával

2022.04.11. 13:55

Két év kihagyás után újra megrendezték az Oroszlán Kupát Kecskeméten

Felhőtlen mosolyok, odaadó lelkesedés, önfeledt nevetések jellemezték a IV. Oroszlán Kupát, melynek a kecskeméti II. Rákóczi iskola adott helyet. A dél-magyarországi értelmi sérültekkel foglalkozó intézmények gondozottjai számára szervezett hagyományos csapat sportversenyen a Kadás diákok is részt vettek.

Sebestyén Hajnalka

A dél-magyarországi értelmi sérültekkel foglalkozó intézmények gondozottai vettek részt a versenyen Fotó: Bús Csaba

Két év kihagyás után hétfőn ismét sikerült megrendezni az Oroszlán Kupát. A Kecskeméti Szent László Lions Club és fiataljai, a Kecskeméti Szent László Leo Club, az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Mosolysziget Értelmi Fogyatékosok Nappali Ellátó Intézményével közösen szervezte meg a nem mindennapi megmérettetést. 

 

A II. Rákóczi iskola sportcsarnokában negyedik alkalommal hívták életre a sportversenyt, melyen a dél-magyarországi értelmi sérültekkel foglalkozó intézmények gondozottjai vettek részt. Korábban csak Bács-Kiskun megyéből érkeztek, most azonban Szegedről és Csongrádról is fogadtak csapatokat. A megyénket többek között kecskeméti, halasi, tiszaugi, tassi, kalocsai csapatok képviselték. 

A Kecskeméti Szent László Lions Club nevében először Harsányi Zsuzsanna, majd Dr. Csengery Attila elnök köszöntötte a versenyzőket. Közösen hallgatták meg a Lions Himnuszt, melyet a kecskeméti Farkas Villa két lakója énekelte el. Az önkormányzat részéről Pászti András önkormányzati képviselő, az Esélyteremtési Bizottság elnöke osztotta meg gondolatait. Kiemelte: a versenyzők fizikai, testi és lelki teljesítménye példaértékű, mindenki maximálisan odateszi magát. Biztatta őket és jó versenyzést kívánt nekik.


A versenyen 11 állomáson kellett helyt állniuk a csapatoknak. Volt egészségügyi kvíz, zoknigombóccal célba dobás, mesekocka, színes pálca válogatás, fagolyó fűzés, sportpoharazás, kapura rúgás, színes pom-pom válogatás, kincskeresés, tekebábuzás és memória kocka kirakás. 

A versenybe és a lebonyolításba, csak úgy, mint az előző három alkalommal a Kecskeméti Szakképzési Centrum Kada Elek Közgazdasági Szakgimnáziuma diákjait is bevonták. 

Minden hatfős sérültekből álló versenyző csapathoz plusz két fővel csatlakoznak, valamint a lebonyolítási feladatokba is besegítettek a Kadás tanulók. Ez a nap szemléletváltó nap is számukra. 

A kadás diákok nagyon jól érezték magukat. Zahorán Kitti elárulta, amint hallottam a lehetőségről, azonnal jelentkeztem. – Mi is érintettek vagyunk, a családunkban van egy Down-szindrómás gyerek. 

Kíváncsi voltam arra, milyen lehet egy olyan rendezvénybe bekapcsolódni, aminek értelmi sérültek a főszereplői

– mondta Zahorán Kitti.

 

Maczkó Esztert szintén örömmel csatlakozott a versenyhez. Elsősorban azért jelentkezett, mert szeretett volna részvételével, versenyzésével örömet szerezni a csapatoknak. 


A versenyzőkkel, kísérőikkel, szurkoló táborukkal, a Leo klub tagjaival, akik a Szent-Györgyi Albert Egészségügyi Szakközépiskola tanulói, a szervező Kecskeméti Szent László Lions Club tagjaival és önkénteseivel együtt, közel 300 fős rendezvény ezúttal is nagy sikerrel zajlott le. Öröm volt látni a versenyzők odaadó lelkesedését, boldog mosolyát. 
A II. Rákóczi Általános Iskola nemcsak a helyszínt biztosította, hiszen pedagógusai önkéntesként segítették a versenyszámok lebonyolítását. 

 

A IV. Oroszlán Kupa dobogósai

 

Első lett a Bács-Kiskun Megyei Bárka Integrált Szociális Intézmény Csillagfürt Lakócentrum, Kalocsa. Másodikként végzett a Csodabogár Autizmussal és Fogyatékkal Élő Személyek Nappali Intézete, Kecskemét, míg  a Bács-Kiskun Megyei Platán Integrált Szociális Intézmény, Kecskemét a harmadik helyet szerezte meg.   
 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában