Útinform

2022.04.04. 07:30

Itt számíthatnak közúti munkálatokra Bács-Kiskun megyében

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskun megyében.

baon.hu

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

 

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán,
- Röszke felé Újhartyán és Lajosmizse között fenntartási munkákat végeznek ma napközben. Ez az oka, hogy reggel fél 8 és délután 3 óra között a külső sávba kell sorolni az aktuális munkaterület mellett.
- több helyszínen is a védőkorlátot javítják napközben. Budapest felé Kecskemét térségében reggel fél 8 és délelőtt 10.00 között, valamint Kiskunfélegyháza térségében dél és 14.00 között kell sávlezárásra készülni. A határ felé vezető oldalon pedig Petőfiszállás térségében javítják a szalagkorlátot fél 11 és 12.00 között. Ott a belső sávot zárják le.
- a főváros irányába, Kistelek és Csengele között a külső sávba kell sorolni az aktuális munkaterületnél, mert reggel 8 óra és délután 3 óra között fenntartási munkát végeznek.
 (Forrás: A-WAY Autópálya Zrt.)

Főutak:

Az 52-es főúton Kecskemét határában felújítják az M5-ös autópálya és a fülöpházai elágazás közötti szakaszt. Az 5-ös és a 18-as km között helyenként félpályás lezárást vezettek be. A forgalmat jelzőlámpa szabályozza.

Az 54-es főúton,
- Kecskemét térségében, az 1-es és a 6-os km között burkolatjavítás miatt mindkét oldalon egy sávot lezártak.
- Jakabszállás és Bócsa között felújítják a burkolatot, illetve a padkát és az árkot teszik rendbe. A 18-as és a 36-os km között helyenként a fél útpályát lezárták.

A 441-es főúton,
- Cegléden a Körösi úton gyalogos átkelőhelyet létesítenek. A munkaterületnél útszűkületen kell áthajtani.  (2+720 km)
- Nagykőrösön, a Ceglédi úton a sportpálya közelében egy ingatlanhoz kapubejárót építenek. A 15-ös km-nél ez okozza az útszűkületet.

 

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun megyében,
- Izsák és Orgovány település között egy közel három km-es szakaszon nagyszabású burkolatfelújítási munka kezdődött. Félpályás útlezárás követel figyelmet.  (5302-es út)  (5-8 km) 
- felújítják az Akasztó és Csengőd közötti utat. A szakasz elején, Csengőd település közelében félpályás korlátozás nehezíti az előrejutást.  (5306-os út)  (0-4 km)
- az Öregcsertő és a keceli bekötőút közötti úton az 55-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (5301-es út)
- a Dunapataj és Kalocsa közötti útszakaszon burkolatfelújítás miatt időszakos forgalomkorlátozás követel figyelmet. A 15-ös km-nél lévő hídon félpályás korlátozás van érvényben.  (0-20 km útszűkület)  (15-ös km félpálya)  (5308-as út)

 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén (április 9-10.) szombaton 22.00-tól vasárnap 22.00-ig, tiltja a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek közlekedését a hazai utakon.


Fontos változás, hogy március 1-jétől a 7-es (EURO 3-as) vagy annál magasabb környezetvédelmi besorolású, nemzetközi forgalomban közlekedő tehergépkocsik téli mentessége megszűnt! Az államhatártól a telephelyig vagy lerakóhelyig sem szabad "hazagurulni", ez a kedvezmény csak júliusra és augusztusra vonatkozik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában