Galériával

2022.04.16. 13:54

Húsvéti díszbe öltözött az egyik kecskeméti zöld terület

Második alkalommal öltöztették húsvéti díszbe Kecskeméten, a volt Centrum áruház melletti zöld terület. A tojásfák mellett fából faragott nyuszipár teszi teljessé az ünnepi hangulatot.

Sebestyén Hajnalka

A lakosság kérésére díszítették fel újra a volt Centrum áruház melletti teret Fotó: Bús Csaba

Király József, a városközponti rész önkormányzati képviselője tavaly álmodta meg e hagyományt, melyhez idén is többen csatlakoztak. Elmesélte: nagyon nagy sikere volt az elmúlt évben a húsvéti hangulatot árasztó térnek. A lakosság ismét kérte, hogy díszítsék fel a fákat. Felhívására idén is többen jelentkeztek. A Zrínyi és a II. Rákóczi Általános Iskola, a Klapka utca óvoda mellett magánszemélyek készítettek tojásból, illetve tojás alakú díszeket. Előzetesen a piaci könyvárusnál tehették le a díszeket a lakosok. 

Néhány nappal ezelőtt, a tavaszi szünet előtt már a díszek egy részét feltették a gyerekekkel, szombaton pedig a lakosság csatlakozott a díszítő csapathoz. Az eredmény nagyon szép lett. Ünnepi díszbe öltözött tér látványa mindenkit magával ragad. 

A díszeket jövő héten leszedik, és elteszik. Átadják a teret a fák természetes kibontakozásának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában