Galériával/Videóval

2022.04.27. 13:55

Az állatvédelem érdekében kötöttek megállapodást Kecskeméten

Együttműködési megállapodást írt alá egymással a Kecskeméti Vadaskert, az Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) és az Argos Állatvédelmi Egyesület szerdán, az állatkertben. A megállapodás aláírók közös nevezője az állatvédelem iránti elkötelezettség. A szervezetek már a korábbi években is rendszeresen segítették egymás munkáját, kölcsönösen megjelenve a felek eseményein. Ennek folytatására jelent hivatalosan is garanciát a megállapodás.

Horváth Péter

Közösen folytatja a munkát a Kecskeméti Vadaskert, az Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság (BKMRFK) és az Argos Állatvédelmi Egyesület. Fotó: Bús Csaba

Tokovics Tamás, a Vadaskert igazgatója köszöntötte a jelenlévőket, aki emlékeztetett, hogy eddig is együttműködtek a rendőrséggel és az Argos Egyesülettel: a rendőrség évek óta az állatkertben rendezi meg a KRESZ Szafari elnevezésű, gyermekeknek szóló közlekedésbiztonsági rendezvényét, valamint a nyári táborokban is interaktív előadást tartanak a balesetmegelőzési szakemberek. Az Argos nyári állatvédelmi táborának lakóit fogadja az állatkert és kutyás bemutatót is tartanak. Az igazgató reményét fejezte ki, hogy más szervezetek számára is jó példa lehet az együttműködés, ami akár további partnereket is bevonhat a megállapodás körébe.

Jászai Zoltán, a BKMRFK hivatalvezetője méltatta az együttműködést és hangsúlyozta, hogy a rendőrség számos civil szervezettel működik együtt a társadalom közös céljainak elérése érdekében.

Bóbis Attila alezredes, Balesetmegelőzési osztályvezető elmondta, hogy többrétű lesz a felek együttműködése, ami kiterjed az állatvédelem, a balesetmegelőzési és információcsere területére is. A három szervezet egymás munkáját segíti, rendezvényeikre kölcsönösen meghívják egymást, összeadva tudásukat.

Bóbis Attila hangsúlyozta, hogy nagy szükség van az állatvédelemmel kapcsolatos szemléletformálásra. Mint fogalmazott, egyre többen ültetik autóba házi kedvencüket, de a lakosság még kevéssé tájékozott a biztonságos szállításukat illetően. Nagyon fontos továbbá, hogy főként vidéken lovakkal, szamarakkal, öszvérekkel vontatott szekerekkel is találkozhatnak a sofőrök a forgalomban és felgyorsult világunkban nehezebb erre reagálni a sodró forgalom szereplőjeként. Programjaikat kiemelten címzik a gyerekeknek, mert a legkisebb korban kell megkezdeni az állatvédelemre, balesetmegelőzésre és helyes közlekedésre tanítást. Nem csak versenyeznek és tanulnak, hanem gyönyörködnek az állatokban.

Szabó Attila, az Argos Állatvédelmi Egyesület vezetője elmondta, hogy immár 13 éve kutyaiskolaként működik, problémás kutyákat is fogadnak, ahol a foglalkozások hatására pozitív irányba változik a kutyák viselkedése. Sok családnak segítettek már abban, hogy ne kelljen menhelyre adni túlzottan mozgékony kedvencüket. Ezt bővítették ki évekkel ezelőtt állatvédelmi előadásokkal, az ország nevelési intézményeit járva és felhívva a gyerekek figyelmét a felelős állattartás fontosságára. Mint fogalmazott, állatvédelmi táboraikban hatalmas sikere van a rendőrök bemutatójának és a Vadaskertbe kihelyezett programjaiknak, ez indokolta a kapcsolat szorosabbra fűzését. Az aláírás után az Argos tagjai kutyás bemutatót tartottak. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a baon.hu Youtube-csatornáján is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában