Galériával

2022.04.20. 19:50

Átvették megbízólevelüket a megválasztott kecskeméti országgyűlési képviselők

Ünnepélyes keretek között szerdán vette át dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás az országgyűlési képviselői megbízólevelét. Bács-Kiskun megye 1. és 2. számú választókörzetének nyerteseit a Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház aulájában köszöntötték.

Sebestyén Hajnalka

Balról jobbra: Dr. Szeberényi Gyula Tamás, Szemereyné Pataki Klaudia polgármester és dr. Salacz László Fotó: Bús Csaba

Fotó: BUS CSABA

A megbízólevél átadási ünnepségen elsőként Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét polgármestere mondott köszöntőt. Gratulált a két körzet nyertesének, dr. Salacz Lászlónak és dr. Szeberényi Gyula Tamásnak. Kiemelte mindazoknak a munkáját, akik hozzájárultak ahhoz, hogy április 3-án a törvényi előírások szerint, zökkenőmentesen és problémamentesen lezajlottak Kecskeméten az országgyűlési választások. 

Dr. Mayer Endre jegyző vette át a szót, aki részletezte a választási eredmények jogerőre válásának útját, melynek utolsó lépcsőfoka a megbízólevelek átadása. 

Ezek birtokában mehet majd dr. Salacz László és dr. Szeberényi Gyula Tamás az országgyűlés alakuló ülésére. A megbízóleveleket a választókerületek elnökei adták át. 

Dr. Karácsony István, a Bács-Kiskun megye 1. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának elnöke több évtizedre tekintett vissza. – Nekem megadatott, hogy 1989-ben, az első szabad választáskor ott lehetettem az 1. számú választókörzetben, akkor még ügyvédjelöltként. Volt rátekintésem Kecskemét és Bács-Kiskun megye történéseire. Mindig nagyon izgalmas dolog, hiszen nem mindegy, kit választunk meg. Szerencsére e téren sosem tapasztaltam problémát, megfelelő emberek képviselnek minket. 

A választási bizottságban szakmaiság és objektivitás mentén végezzük munkánkat. 

Minden bejelentést alaposan átvizsgáltunk most is, szakmailag és jogilag, és mindig egyhangú döntést hoztunk – részletezte dr. Karácsony István, majd gratulált dr. Salacz Lászlónak. 

– Ügyvédkollegák vagyunk, régóta ismerjük egymást, jó a kapcsolatunk. Éppen ezért felemelő érzés most átadni a megbízólevelet. Nemcsak ügyvédként, barátként is sok sikert kívánok a munkájához, melyet végezze ugyanolyan közvetlenséggel, mint eddig – tette hozzá végül. 

Kádárné dr. Balla Anita, a Bács-Kiskun megye 2. számú Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottságának elnöke dr. Szeberényi Gyula Tamásnak adta át a megbízólevelet, aki – mint megtudtuk – április 29-éig tölti be az alpolgármesteri tisztségét Kecskeméten. 

– Megtiszteltetés, hogy itt állhatok és gratulálhatok dr. Szeberényi Gyula Tamásnak, akit régóta ismerek. Dolgoztunk együtt. Mindig a pontosságáról, kitartásáról és közvetlenségéről volt híres, remélem ez a jövőben is így marad – mondta Kádárné dr. Balla Anita, majd sok sikert kívánt az országgyűlési képviselői munkájához.

A pezsgős koccintás előtt dr. Szeberényi Gyula Tamás, aki első alkalommal indult országgyűlési választáson, és lett is országgyűlési képviselő megköszönte a biztató szavakat. Elmondta: kicsit egy hegymászóhoz hasonlítaná magát, aki elindult egy úton. A felénél állva le- és feltekintett. S ahogyan Kecskemét jelmondatában is benne van, Sem magasság, sem mélység nem rettent, így őt sem, ugyanakkor érzi a felelősséget és a feladatot egyaránt. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában