Galériával

2022.03.06. 15:25

Közösen tartott fórumot Kövér László és Lezsák Sándor Kiskunfélegyházán

Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és Kövér László, az Országgyűlés elnöke tartott Országjárás fórumot szombaton Kiskunfélegyházán. Az esemény vendégeit arra biztatták, hogy mozgósítsák ismerőseiket, a bizonytalanokat pedig keresztényi türelemmel és alázattal szólítsák meg, győzzék meg őket arról, hogy nagyon nagy tétje van a parlamenti választásoknak és a népszavazásnak is. Döntésükkel sorsdöntő kérdéseket válaszolnak meg Magyarország jövője szempontjából.

Vajda Piroska

Balról jobbra: Lezsák Sándor országgyűlési képviselő, Kövér László, az Országgyűlés elnöke és Csányi József polgármester a fórumon Fotó: Vajda Piroska

A Móra Ferenc Művelődési Központ színháztermében összegyűlt vendégeket Csányi József polgármester köszöntötte. Hangsúlyozta: mint már annyiszor a történelem során, ismét meg kell mérettetni magunkat és ismét bizonyosságot kell arról adnunk, hogy az általunk elvégzett munka nemzetünk érdekét szolgálja és biztosítja hazánk töretlen fejlődését. A 4. számú választókerületben számtalan pozitív változás bizonyítja, hogy jó irányba, a fejlődés útján haladunk.

A Lezsák Sándorral végzett közös munka meghozta gyümölcsét, melyet mi sem bizonyít jobban, hogy soha ilyen fejlődésen nem mentek keresztül településeink, mint az elmúlt években. 

30–40 év távlatában épülnek ismét bölcsődék, óvodák, fejlődnek és megújulnak a közösségi terek, a bennünket körülvevő gazdaság pedig jól működik és láthatóan fejlődik. Az elmúlt több mint egy évtizedben Magyarország egy fejlődő és sikeres ország lett, ahol jó élni és büszkén lehetünk magyarok – fogalmazott a településvezető.  

Kövér László, az Országgyűlés elnöke, a Fidesz Országos Választmányának elnöke arról beszélt, hogy a háború felemelt mutatóujjként hívja fel a figyelmünket arra, hogy nagyon veszélyes világban élünk. Egy ilyen világban megsokszorozódik a felelősségünk a tekintetben, hogy amiért mi vagyunk a felelősek, amiről mi magunk dönthetünk, legalább abban a legtisztább lelkiismerettel, legtisztább fejjel hozzuk meg döntésünket. Fontos lenne tudatosítani, hogy a fiatalok egész életét meghatározó kérdésekről fogunk dönteni április 3-án – mondta.

Felidézte, hogy 2010-ben honnan is indultak. – Egy csőd szélén tántorgó, morálisan teljesen szétzilált országot vettünk át. Tizenkét év elteltével, közös erőfeszítéseink gyümölcseként ma bátran kijelenthetjük, hogy nincs olyan területe az életünknek, ahol a 2010-es helyzethez képest ne értünk volna el jelentős eredményeket. Tavaly 7,1 százalékkal nőtt a magyar gazdaság. Ez nem lett volna lehetséges, ha a kormány nem védekezik olyan szervezetten, előrelátóan a járvány okozta következményekkel szemben. A gazdasági növekedés együtt jár a foglalkoztatottság növekedésével. Elmondhatjuk, hogy a járvány után többen dolgoznak, mint a járvány kitörése előtt és a jövedelem növekedése szintén példa nélküli – mondta a házelnök.

Kövér László emlékeztetett a közbiztonság megerősödésére is. Ennek egyik eszköze a közmunkaprogram volt, ami felszámolta a megélhetési bűnözés ideológiájának az alapjait. 

Amikor a közmunkaprogram elindult, hirtelen rend lett azokban a falvakban, ahol korábban szinte senkinek nem volt munkája. Mi nem csak megélhetést adtunk az emberek kezébe, hanem önbecsülést is – fogalmazott. Hozzátette: szeretnénk azt a nemzetpolitikát folytatni, amely a nemzet egyesítését szolgálja. A magyar államnak már arra is van lehetősége, hogy a határon túl olyan programokat indítson el a Felvidéktől Kárpátalján keresztül, Erdélyen át egészen a Délvidékig, amely az ottani magyarok boldogulását, helyben maradását segíti elő.

Lezsák Sándor, a térség országgyűlési képviselője elmondta, hogy a korábbiakban elvégzett munkának meglett az eredménye és a kormányzat is érzékeli a választókerület elkötelezettségét. A kormány meghallja a vidéki településeken élők hangját. Ezt bizonyítják az elmúlt négy év eredményei is. Kiemelte, a víziszárnyas ágazat részére nemrégiben megítélt 1,9 milliárd forint többlettámogatást. Majd hozzátette, a cél az, hogy hosszú távon is rendeződjön a víziszárnyast tartók helyzete. 

Ugyancsak a mostani kormányzati ciklus nagy eredménye, hogy soha nem látott mértékű útfelújítási program indult, közel 300 kilométer hosszúságban újulnak meg közútjaink, több közülük már el is készült. 

Ezek a közlekedésfejlesztési beruházások meghaladják az 50 milliárd forintot a választókerületben.

– A Duna–Tisza közi Homokhátság vízutánpótlásának megoldása harmincéves közéleti, politikai kudarcom, melynek orvoslására most először nyílik hatalmas lehetőség. A kormány összességében 6,7 milliárd forintot biztosít a Homokhátság ökológiai vízutánpótlásának tervezésére – tette hozzá a honatya, aki azt is elmondta, hogy a következő kormányzati ciklus fontos feladata lesz a választókerületben a térségi turisztikai fejlesztés. A polgármesterekkel közösen olyan turisztikai koncepciót készítettek, amely közel 100 projektet tartalmaz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában