Galériával

2022.03.29. 18:35

Kilencvenöt éves ikerpárt köszöntöttek Jakabszálláson

Különleges születésnapot ünnepeltek a napokban a jakabszállási művelődési házban. Egy 95 éves ikerpárt, Csontos Károlyné Marika nénit és László Józsefné Margitka nénit köszöntötte Szabó György Róbert jakabszállási és Bodor Sándor fülöpjakabi polgármester.

Vajda Piroska

Margitka néni és Marika néni a torta és a virágcsokor mellett a miniszterelnök oklevelét is átvehette Fotó: Vajda Piroska

 A jakabszállási születésű ikertestvérek közül Marika néni Fülöpjakabra ment férjhez, így már évtizedek óta ott él. Mivel a 90. születésnapi ünnepséget Fülöpjakabon tartották, ezúttal úgy döntöttek, hogy a mostani, 95 éves évfordulót szülőfalujukban, Jakabszálláson ünneplik meg. 

A vidám hangulatú születésnapi köszöntésen az ünnepeltek szívesen meséltek életükről. 

Elmondták, többször is kihasználták azt, hogy ikertestvérük van. Még most is jót mosolyogtak azon, hogy számtalanszor megtréfálták ismerőseiket egyforma külsőjükkel. Sokáig mint két tojás, annyira hasonlítottak egymásra, ma már könnyebb megkülönböztetni a hölgyeket. 

Azt is megtudtuk, hogy Marika néninek két lánya született, négy unokája és három dédunokája van. Margitka néninek egy fia született, de unokákkal nem ajándékozta meg az élet. Azt is elmondták, bár nem volt könnyű életük, de sikerült megőrizniük életvidámságukat. Talán ennek és a sok munkának, mozgásnak köszönhetik, hogy még most is jó egészségnek örvendenek. Szinte minden munkát elvégeznek a ház körül. 

 

Most, hogy végre beköszöntött a jó idő, mindketten legszívesebben kertészkedéssel töltik az idejüket. Gyomlálnak, kapálnak, metszenek, amit csak bírnak, megcsinálnak. Mintha nem is 95 évesek lennének. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában