Adománygyűjtés

2022.03.20. 21:07

Jótékonysági bált tartottak a bácsalmási mentők

A Bácsalmási Mentő Alapítvány idén is megszervezte a hagyományos jótékonysági bálját.

Márton Anna

Illusztráció. Fotó: Shutterstock

Bányai Gábor országgyűlési képviselő, a bál fővédnöke személyesen üdvözölte a jótékonysági rendezvény támogatóit és résztvevőit. A Bácsalmási Mentő Alapítvány alapítója, dr. Kőhidi Csaba a hivatalos elfoglaltsága miatt Vicsek János, az alapítvány kuratóriumi elnöke által üdvözölte a jótékonysági rendezvény résztvevőit. 
 

– A jótékonysági bált Pán­csics­né M. Zsuzsanna és Dózsai Vörös Viktória szervezte. A zenét a Hangulat zenekar biztosította. A jótékonyság mellett a felhőtlen szórakozásé volt a főszerep, jelen voltak a Bajai Szent Rókus Kórház dolgozói is – tájékoztatta  a baon.hu-t Varga Ervin mentőápoló, a Bácsalmási Mentő Alapítvány kommunikációs kapcsolattartója. Elmondta, hogy nagyon nehéz két év áll mögöttük. 

– Szeretnék minden egyes kollégámnak, bajtársamnak és minden egyes területen dolgozónak hálás köszönetet mondani kitartó, emberpróbáló munkájáért. A bálunknak több célja is van, egyrészt szeretnénk, hogy a sok rohanás és a sok munka közben tudjunk egy kicsit megállni, pihenni, szórakozni, másrészt pedig nagyon fontosnak tartja a mentőállomásunk a 21. századi mentéstechnikai eszközök fejlesztését, így a befolyt összeget állomásunk gyermek vákuumos végtagrögzítő mentéstechnikai eszközökre fogja fordítani – tette hozzá Varga Ervin. 
 

Bácsalmáson 1958-tól, az akkori rendelőintézet Rákóczi utcai épületében kezdte meg működését a mentőállomás. Kezdetben egy 24 órás szolgálatot teljesítő mentőgépkocsival teljesítettek szolgálatot. Az akkori mentőállomás egyetlen szobából, kétállásos garázsból és egy szolgálati lakásból állt. A megnövekedett feladatszámok miatt a mentőállomás gépkocsiparkja 1981-re már ötre emelkedett. A bácsalmási mentők napi 24 órában és egy hétköznap nappal szolgálatot teljesítő mentőegységgel biztosítják a lakosság ellátását. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában