Vereczkei Zsolt

2022.03.06. 07:00

Interaktív előadásokat tartott Baján a paralimpikon

A parasport napja alkalmából több meghívást kapott Vereczkei Zsolt hétszeres paralimpiai érmes, háromszoros paralimpiai bajnok, négyszeres bronzérmes úszó, az Impulzus a Parasport Jövőjéért Alapítvány egyik alapítója motivációs előadások megtartására középiskolások részére.

Márton Anna

Vereczkei Zsolt Fotó: Márton Anna

Vereczkei Zsolt örömmel elfogadta a felkéréseket és találkozott a fiatalokkal.

 

– Öröm számunkra, hogy a hároméves alapítványunk tevékenységének kiváló visszajelzései vannak. Bár a koronavírus-helyzet kicsit visszavett a tempóból a jó kezdést követően, de most már végre jobbak a számok és megkezdődtek az újabb programok. Nekünk nagyon fontosak a személyes találkozások a családokkal, a sportolókkal és az edzőkkel. Több meghívásnak is eleget tudtunk tenni a napokban. A Szent László Általános Művelődési Központba is hívtak a parasport napja alkalmából, ahol motivációs előadást tartottam. Becsey János kétszeres paralimpiai bajnok úszótársammal voltunk Székesfehérváron egy középiskolában, ahol közel 200 diák­kal találkoztunk – mondta Vereczkei Zsolt.

Baján Kollár Andor para-íjász-versenyzővel tervezték a motivációs előadást a Szent László ÁMK diákjai részére, de ő sajnos megbetegedett és nem tudott részt venni az eseményen.

 

 

– Közel 100 gyereknek tartottam interaktív előadást. Úgy érzem, hogy ezekkel az alkalmakkal is sokkal közelebb tudjuk vinni a parasportolók életét az egészséges gyermekekhez. Azt gondolom, hogy a mai parasportolók sokkal könnyebb helyzetben vannak, mint mi voltunk a kilencvenes években, amikor még nagyon kevéssé fogadták el, sőt nem is ismerték az eredményeinket. Ez köszönhető annak is, hogy a kormány sokat tesz azért, hogy elfogadják az emberek a fogyatékkal élőket – hangsúlyozta Vereczkei Zsolt, aki az idei tervekről elárulta: még további szponzorokat szeretnének gyűjteni, mert minél nagyobb és stabilabb háttérrel rendelkezik az alapítvány, annál jobban tudják segíteni, támogatni a kezdő sportolókat és a profikat. 

A napokban nagyon ígéretes tárgyalást folytattak egy rehabilitációs gyógyászati segédeszközöket és művégtagokat gyártó német vállalattal, akikkel remélik, hogy szoros együttműködést tudnak kialakítani, amivel újfent segíteni tudnak a parasportolóknak.

– Mi mindig ciklusokat határozunk meg. Jelenleg a 2024-es Párizsi Paralimpia a cél. Vannak olyan sportolók, akiknek nagyon nagy esélyük van kijutni Párizsba, mi pedig igyekszünk segíteni nekik mindenben, amiben tudunk – zárta gondolatait Vereczkei Zsolt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában