Budapest/Kecskemét

2022.03.21. 20:53

A Neumann János Egyetemmel rendezett konferenciát az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete

Zöld startupok lehetőségei, sikerei az EU-ban címmel rendezett konferenciát az Innovatív Kezdeményezések Egyesülete a Neumann János Egyetemmel.

Baon.hu

Illusztráció. Fotó: Bús Csaba

Dr. Fülöp Tamás a Neumann János Egyetem rektora köszöntőjében elmondta: a kecskeméti felsőoktatás fél évszázada meghatározó tényezője a térség innovációs ökoszisztémájának, az itt található tudásbázis és K+F kapacitás régóta szolgálja a térség vállalkozásait, az ország versenyképességének növelését, ezért nemcsak létjogosultsága, de aktualitása is van egy olyan rendezvénynek az egyetemen, amely alkalmat teremt a zöldipari innováció, a technológiaváltás, illetve a piac és a befektetők együttműködésének előmozdítására ‒ írja az MTI.

 

Ezt követően dr. Nagy Orsolya a Nyugat-Balkáni Zöld Központ szakértője ismertette Magyarország Kormányának klímavédelmi törekvéseit. A zöld projektek finanszírozási lehetőségeiről Török József, a Kék Bolygó Klímavédelmi Befektetési Zrt. igazgatója tartott előadást. Dr. Mátyás Bence, a Mars bolygó emberi életre alkalmassá tételén dolgozó startup alapítójaként kiemelte az űrtechnológia jelentőségét a fenntartható mező-, és környezetgazdálkodásban. A programot öt kutató előadásával tudományos szekció gazdagította.
 

A szervező Innovatív Kezdeményezések Egyesülete nyolc éve alakult a munkaerőpiaci és vállalkozói kompetenciák fejlesztése érdekében. Pénteki eseményének megvalósulását a Konferencia Európa jövőjéről rendezvénysorozat részeként a Miniszterelnökség és a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában