Küldöttgyűlés

2022.02.12. 16:07

Új vezetőket választottak a nyugdíjasok Kecskeméten

A Nyugdíjasok Klubjainak Megyei Jogú Városi Szövetsége pénteken tartotta meg Kecskeméten küldöttgyűlését, ahol megválasztották új vezetőiket.

Sebestyén Hajnalka

Az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Kápolna utcai helyiségében tartották a küldöttgyűlést Fotó: Kecskemét Nyugdíjas Szövetség

A küldöttgyűlésnek az Egészségügyi és Szociális Intézmények Igazgatósága Kápolna utcai helyisége adott helyet. A négy évre választott vezetőség mandátuma lejárt, így az elnökség beszámolója mellett vezetőségválasztást is tartottak. A küldöttgyűlést megtisztelte jelenlétével Lévai Jánosné önkormányzati képviselő, tanácsnok és Libor Zoltán főtanácsos, az önkormányzat idősügyi referense.

Szalókiné dr. Kiss Katalin leköszönő elnök 2021-es évről történő beszámolóját egyhangúlag elfogadták a küldöttek, dr. Gazsó Katalin, a felügyelőbizottság elnöke ismertette a bizottság jelentését. A következőkben Szalókiné dr. Kiss Katalin röviden áttekintette az elmúlt négy év eseményeit.

Ezt követően Tóth Ferenc, a jelölőbizottság elnöke ismertette a jelölteket, akik röviden bemutatkoztak a szavazás előtt. Egy elnök, három elnökhelyettes, öt elnökségi tag és három felügyelőbizottsági tag megválasztására került sor. Nem volt egyszerű dolga a küldötteknek, mert az öt elnökségi tag helyre kilenc jelölt volt. 

A döntést segítette, hogy a jelöltek január végén klubvezetői értekezleten már bemutatkoztak, így a küldöttek az általuk képviselt klub véleményét is tolmácsolhatták a titkos szavazás során.

A megválasztott új elnökség tagjai (a csoportképről Császár Cirill hiányzik): elnök: Kormányosné Makai Eszter; elnökhelyettesek: Bárczy Zoltán, Császár Cirill, Probojáczné Túri Éva; elnökségi tagok: Eszes László, dr. Fonyódi Lajosné, Gulyásné Vincze Etelka, Juhászné Balasi Franciska, Lángné Nagy Mária. Felügyelőbizottsági tagok: Balanyi Károlyné, Kissné Agárdi Erzsébet, Udvari Etelka (maguk közül választanak elnököt).

Szalókiné dr. Kiss Katalin (középen) leköszönő elnöknek a küldöttgyűlés tiszteletbeli elnök címet adományozott Forrás: Kecskemét Nyugdíjas Szövetség

Szalókiné dr. Kiss Katalin leköszönő elnöknek – aki két cikluson keresztül elnökhelyettes, egy cikluson át elnök volt – eredményes munkája elismeréseként a küldöttgyűlés tiszteletbeli elnök címet adományozott. Ennek átadására a későbbiekben várható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában