Fejlesztés

2022.02.10. 07:00

Működésre nyújt be támogatási igényt Kalocsa

Az önkormányzat működési célokra nyújt be támogatási igényt a Központi Nukleáris Pénzügyi Alaphoz – döntött legutóbb megtartott ülésén a képviselő-testület.

Gábor János

A testület úgy döntött, hogy támogatási igényt nyújt be a Központi Nukleáris Pénzügyi Alaphoz

A több tízmillió forintos, rugalmas felhasználású normatíva évente lehívható, és Kalocsa a Társadalmi Ellenőrző, Információs és Településfejlesztési Társulás (TEIT) tagjaként részesül belőle – jegyezte meg a témát tárgyaló napirendél a TEIT elnöki pozícióját is betöltő polgármester.

 

Dr. Filvig Géza felé több városatya is kérdést fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy mégis milyen kiadásokra kell az Alap pénze. Dr. Vincze András azt vette észre, hogy a napirend szövege kétféleképpen fogalmaz az összeg felhasználásáról: működési és fejlesztési célt egyaránt megjelöl, így nem egyértelműek az elköltés feltételei. A polgármester tisztázta: a kettő szorosan összetartozhat, például olyan esetben, amikor egy önkormányzati fejlesztés végrehajtásához önerőt kell biztosítani, és ez elég gyakran előfordul.

Király Róbert arra volt kíváncsi, hogy a TEIT tagtelepülései között milyen szempontok szerint osztják el az évente rendelkezésre álló mintegy 330 millió forintot, hiszen az igényelt tétel egy néhány milliós intervallumon belül mindig más és más. Filvig Géza elárulta: lakosságarányos osztozkodás zajlik a TEIT 16 települése között, és a városban élők száma sosem pont ugyanakkora. Hozzáfűzte: a TEIT, az RHK, valamint az igénylést fogadó Információs és Technológiai Minisztérium részéről nagy segítség a városnak, hogy évről évre 50 millió forint körüli összeggel (idén 49,3 millióval) tá­mogatják az önkormányzat működését.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában