Adományozás

2021.12.21. 13:50

Több mint kétszáz félegyházi család karácsonyát teszik szebbé a felajánlásokkal

Kétszáz rászoruló család karácsonyát teszik szebbé azokkal az ajándékokkal, melyeket a Petőfi Sándor Városi Könyvtár felhívására adományoztak a félegyháziak.

Vajda Piroska

A könyvtár és a polgármesteri hivatal dolgozói juttatják el az ajándékokat a rászoruló családoknak

Forrás: Vajda Piroska

Az intézmény hosszú évek óta teszi közzé karácsonyi játék- és könyvgyűjtési felhívását, melyhez talán idén csatlakoztak a legtöbben – tudtuk meg Abonyi Szilviától, a könyvtár igazgatójától. Elmondta, idén a Kiskunfélegyházi Polgármesteri Hivatal Szociális és Közfoglalkoztatási Osztályával közösen gyűjtötték az ajándékokat, melyeket a könyvtár munkatársai dobozoltak és csomagolta be.

Kátai Gyöngyi, Rigó Imréné és Kovács Etelka napokon át válogatták és osztották szét a játékokat, könyveket, hogy azok, akik majd megkapják, korosztályuknak és nemüknek megfelelő meglepetésben részesülhessenek. Az ajándékokat a polgármesteri hivatal munkatársainak, Bajzák Andreának és Ódor Lászlónak a közreműködésével juttatják el a rászoruló családok részére – részletezte az igazgatónő.

Ódor László hozzátette, a csomagokat azok a családok kapják meg, akik rendszeres gyermekvédelmi támogatásban részesülnek. Ugyanakkor azt is elmondta, hogy egy nagyobb összegű felajánlásnak köszönhetően ezek a családok 5000 forint értékű tartós élelmiszerekből álló csomagot is kapnak még karácsony előtt.

Bajzák Andreától azt is megtudtuk, hogy kezdeményezésére a polgármesteri hivatal munkatársai is gyűjtésbe kezdtek. Olyan családokat ajándékoznak meg, akik nem esnek bele a fent említett támogatási rendszerbe, de nehéz körülmények között élnek. A hivatali dolgozók harminc gyermeket örvendeztetnek meg játékokkal és könyvekkel, amiket a mezőőrök szállítanak ki részükre a napokban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában