Szelepcsényi Árpád

2021.12.19. 20:47

Posztumusz díjat kap a bajai buszvezető

Idén ötödik alkalommal írták ki a Baja Hőse szavazást, melynek célja az olyan emberek díjazása, akik a közjóért dolgoznak, csendben, feltűnés nélkül.

Márton Anna

Fotó: Illusztráció/shutterstock.com

Fotó: Shutterstock

Ebben az évben rekordszámú jelölés érkezett a bajai­aktól, melyek között volt egy megrendítő, de egyben felemelő megkeresés is. A Volánbusz Zrt. bajai kirendeltségének dolgozói a közelmúltban elhunyt kollégájuk, Szelepcsényi Árpád emléke előtt tisztelegve fogalmazták meg kérésüket. Mint írták, Baja város hősének jelölik Szelepcsényi Árpád buszvezetőt, aki nemrégiben kötelessége teljesítése közben halálos balesetet szenvedett Tataháza és Felsőszentiván között. 

A buszvezető 30 éve teljesítette a reá bízott feladatokat a Volán és jogutódjainak autóbuszain. Tette ezt úgy, hogy a bajai telephely szinte minden vonalát bejárta. 

Emberemlékezet óta nem történt meg, hogy fuvarfeladat végzése közben autóbusz-vezető baleset következtében az életét feláldozza 

– írták a kollégák. 

A díj kiírói úgy döntöttek, hogy Szelepcsényi Árpádnak ítélik oda a Baja Hőse posztumusz díjat, aki életét áldozta utasai biztonságáért.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában